Eredivisie

Laatste speelronde Eredivisie vol met sfeeracties

Afgelopen weekend is seizoen 2023-2024 van de Eredivisie afgerond. De laatste speelronde bevatte meerdere sfeeracties in en buiten de stadions. We hebben ze verzameld in een overzicht!

Van de negen wedstrijden in speelronde 34 werden er acht afgewerkt met een vol uitvak. Alleen Fortuna Sittard kreeg het uitvak bij Heracles niet vol.

Actie Almere

De supporters van Almere City namen in hun laatste wedstrijd afscheid van trainer Alex Pastoor en vierde dat de club nog een jaar in de Eredivisie speelt volgend seizoen. Er werd een tifo voorbereid en er was vuurwerk op de tribunes te zien. De foto’s zijn afkomstig van de website van Ultras Almere.

Afscheid Arne Slot

De aanhang van Feyenoord werd collectief gestraft na de pyro-actie in de halve finale van de beker tegen FC Groningen. De vakken X, R, S en T moesten dicht blijven bij de wedstrijd tegen Excelsior.

Toch wisten de supporters van de Rotterdamse club hier iets positiefs van te maken, want de lege plekken werden slim opgevuld. Door deze straf konden ze het grote doek voor trainer Arne Slot de hele wedstrijd laten zien.

Afscheid Bram van Polen

PEC-speler Bram van Polen nam na de wedstrijd tegen FC Twente afscheid van het publiek. De clublegende was maar liefst zeventien jaar actief voor de club uit Zwolle. Duizenden Bram van Polen-sjaaltjes gingen de lucht in tijdens de laatste wedstrijd van PEC dit seizoen.

De supporters van PEC maakte meerdere doeken voor Van Polen en de trainer wisselde hem vlak voor het einde. Er werd een erehaag gevormd toen de nummer 2 het veld af liep.

Na de wedstrijd sprak Van Polen het publiek toe en werd hij letterlijk op handen gedragen door supporters op het veld.

De spelersbus van FC Twente werd op verschillende plekken uitgezwaaid door de supporters.

Tifo PSV

Achter het doel waren bij PSV twee doeken te zien ter ere van het kampioenschap dat is behaald dit jaar.

Corteo Vitesse

Honderden Vitesse-supporters verzamelden om gezamenlijk een corteo te lopen. Gepaard met een hoop vuurwerk levert dit altijd mooie beelden op.

Pyro Ajax

Het uitverkochte uitvak van Ajax op bezoek bij Vitesse had een mooie pyro-actie in petto. Vanwege het dichte dak van het Gelredome bleef de rook nog lang hangen.

 

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %