In de fotoreportages

KV Mechelen – KV Kortrijk

KV Mechelen - KV Kortrijk

Mei 2015. KV Mechelen speelde haar laatste wedstrijd tegen Zulte Waregem. Een wedstrijd die er sportief wellicht niet meer toe deed, maar het was wel een wedstrijd met een flinke emotionele lading. De trouwe fans van KV Mechelen verzamelden zich voor de laatste maal op hun favoriete tribune H I J, voordat deze definitief gesloopt zou worden. Het leverde prachtige en emotionele beelden op van huilende volwassenen en fans die broederlijk afscheid van de tribune namen. Hun ‘thuis’ was er niet meer. Maar er was ook twijfel bij sommige fans: Zou de sfeer, waar het Stadion Achter de Kazerne om bekend staat, behouden blijven?

Na zaterdagavond KV Mechelen – KV Kortrijk bezocht te hebben, kunnen we volmondig ‘ja’ zeggen. De nieuwe variant van Achter de Kazerne is sowieso een prachtig stadion. De onderste ringen van de nieuwe tribunes zijn allemaal staantribune en de tweede ringen (met zitplaatsen) zijn steil gebouwd. Het zorgt ervoor dat het gezang massaal en goed klinkt en dat de sfeer, die in het oude hing, grotendeels bewaard is gebleven. Tel daarbij op dat de oude eretribune er nog steeds staat en dat de ‘witte schoenendoos’ achter het doel nog steeds even lelijk is, en je hebt een heerlijk allegaartje te pakken. Maar goed, beelden zeggen meer dan 1.000 worden. Kijk en geniet!

Foto’s KV Mechelen – KV Kortrijk

Links

Over de schrijver

Martijn is redacteur en vaste schrijver voor In De Hekken. Daarnaast beheert hij de In De Hekken Instagram pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver is voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht laat schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.
Ook leuk om te lezen...
Groundhopping

KAS Eupen: de voetbaltrots van Duitstalig België

Against Modern Football

Beerschot is dood, leve het Grote Geld!

België & NederlandIn de actualiteitIn de fotoreportages

De Belgische bekerfinale in beeld

Reportage

KV Mechelen: kampioenstreffer in de laatste minuut