Actueel

Emotioneel afscheid staantribune KV Mechelen

Vijf jaar terug werd de oudste tribune van de Eerste Klasse gesloopt. De supporters van KV Mechelen hebben afgelopen zaterdagavond emotioneel afscheid genomen van hun oude, legendarische staantribune H I J. De tribune, waar de Spionkop van KV Mechelen huist, heeft alles meegemaakt, wat een club mee kon maken: Europese successen, landskampioenschappen, legendarische (Europese) wedstrijden en de clashes tegen stadsrivaal Racing Mechelen. Maar het kende ook zware dieptepunten zoals de verplichte degradatie naar de Derde Klasse na financiële problemen.

KV Mechelen

Vanaf de bouw, ruim honderd jaar geleden, leefden fans fanatiek mee met hun ploeg. Malinwa kon zich altijd gesteund voelen door de luidruchtige aanhang, die de tribune H I J als hun tweede huis zag. Toen de plannen voor de renovatie van het huidige stadion Achter de Kazerne bekend werden, hadden de meeste fans een dubbel gevoel. Ja, Malinwa moest met de vaart der volkeren mee en ja, de tribune viel van ellende uit elkaar. Maar het was wel hun huis wat gesloopt zou worden.

Spionkop

Afgelopen zaterdag beloofde de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Zulte Waregem, een speciale te worden. De fans verzamelden zich al vroeg voor de wedstrijd op hun stekkie. Oude mannen groeven in hun geheugen en haalden emotioneel hun herinneringen van de tribune op. De Spionkop pakte uit met een prachtig laatste eerbetoon. De fans ontrolden vier grote spandoeken, waarop werd verwezen naar de landstitel, de Europese successen en de degradatie naar én terugkeer uit de Derde Klasse. Een vierde banner vatte alles samen: “Een vak vol historie wordt nostalgie”. Er was ook nog plaats voor een mooie geste aan Royal Antwerp FC. Vlak voor de wedstrijd overhandigde KV Mechelen nog een cheque ter waarde van 1.250 euro aan de Antwerpse vereniging Act As One. Zij zamelen geld in om hun club Royal Antwerp FC uit de financiële problemen te krijgen. De KV Mechelen fans zamelden 1.250 euro in, omdat KV Mechelen de afgelopen 12 jaar zelf steun hebben gekregen van de Antwerp-fans.

KV Mechelen deed vervolgens wat het moest doen: Het won met 3-0 van Zulte Waregem. Wat er na de wedstrijd gebeurde was een kippenvel moment. Nadat The Last Post was geblazen ontstak een prachtig You’ll Never Walk Alone en de fans bleven de tribune tot uren na de wedstrijd bezetten. De tribune gaat waarschijnlijk rond de 11e tegen de vlakte, tijd voor de fans om nog even een souvenir aan de mooie herinneringen naar huis mee te nemen.

2019

Anno 2019 ziet het stadion er heel anders uit. De club kent vanwege het dossier een zeer roerige periode. Het wist ondertussen wel kampioen te spelen en de beker te winnen. Begin juli weet de club vanwege het mogelijke omkoopschandaal nog altijd niet of het volgend seizoen in 1A speelt.

Staantribune KV Mechelen

De staantribune van KV Mechelen wordt deze week gesloopt

Een mooie reportage tref je aan op de website van RTV.be. Een ander mooi filmpje staat hieronder:

Martijn
Martijn was sinds de oprichting van In De Hekken, tot 2019, redacteur en vaste schrijver. Daarnaast beheerde hij de In De Hekken Instagram pagina en de Twitter pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver was voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht liet schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %