Voetbal in België

KSC Lokeren-Temse geeft vorm aan supportersparticipatie

Wij volgen al twee jaar Lyra-Lierse op de voet. Zij hebben vanaf het begin ingezet op supportersparticipatie. KSC Lokeren-Temse gaat nu ook vorm geven aan supportersparticipatie.

Lokeren-Temse supportersparticipatie

Het Collectief Wit-Zwart-Geel ontstond op 14 maart, de eerste dag van de lockdown. Het had toen de bedoeling om met vereende krachten en van onderuit de toekomst van Sporting Lokeren te vrijwaren. Vandaag, na elf weken quarantaine, treedt het Collectief met een sterke structuur en een nieuwe missie naar buiten: actief meewerken aan de nieuwe club en een paraplu bieden voor alle supporters mét respect voor ieders eigenheid: overkoepelen, niet overvleugelen. Dirk Bossers wordt de allereerste voorzitter van een 30-koppig team geëngageerde supporters dat in vier werkgroepen aan de slag gaat rond de thema’s communicatie, supporterswerking, marketing en gemeenschap.

KSC Lokeren stadion zonder supporters

Collectief

Na de heropstart als KSC Lokeren-Temse veranderde de focus van het Collectief. We evolueerden van een platform dat Sporting mee wilde redden naar een fundamentele pijler van de nieuwe voetbalclub. We slaagden erin om de betrokkenheid van de supporters aan te wakkeren en hen actief de schouders te laten zetten onder het nieuwe verhaal. Het clubbestuur geeft eveneens aan dat ze gaan voor ‘samen’ en betrekt actief het Collectief in de uitwerking van het beleid.

Meewerken met het nieuwe bestuur en ondersteuning bieden is een eerste onderdeel van onze werking. De supportersbelangen behartigen is de andere poot waarop het Collectief is geschoeid. We willen optreden als bewakers van de kernwaarden van de club: trots, positieve ingesteldheid, doorzettingsvermogen en vriendschap. We willen bovendien mee helpen om de horizon steeds voor ogen te houden en die mee te realiseren: een betekenisvolle familiale regionale opleidingsclub zijn.

Voetbalbeleving

Verder wensen we heel hard onze schouders te zetten onder de voetbalbeleving en die mee vorm te geven.
We willen ten slotte mee gangmaker zijn van de open communicatie binnen de club en bewakers zijn van de transparantie, de openheid en de open dialoog waar het in het verleden vaak aan ontbrak.

Het algemeen bestuur wil de lijnen van de werking bewaken en zorgt voor de terugkoppeling naar het clubbestuur. In het algemeen bestuur zetelen de aanspreekpunten van de verschillende werkgroepen. Er is bovendien een aanspreekpunt voor de supportersclubs, een aanspreekpunt voor de sfeergroep ATCS en een aanspreekpunt voor de supporters van Temse.

Ombudsman

We hebben daarnaast nog twee bijzondere functies in het leven geroepen om de informatiedoorstroming te bevorderen: een ombudsman en een verbindingspersoon. De ombudsman zal alle vragen, bedenkingen en klachten van supporters bundelen, indien het kan ze beantwoorden of doorspelen naar wie een antwoord kan geven en ervoor zorgen dat er steeds een passend antwoord komt. De verbindingspersoon staat in voor de terugkoppeling van het Collectief naar het clubbestuur.

In de loop van het komende voetbalseizoen houden we minimaal een 4-tal open supportersbijeenkomsten waar we niet alleen terugkoppelen maar ook samen de uitdagingen die er op dat ogenblik liggen, aanpakken.

Wij wensen de supporters van Lokeren-Temse erg veel succes in hun weg met supportersparticipatie. Kijk naar onze vrienden van Lyra-Lierse, die hebben het goed voor elkaar! Volledige tekst is hier te vinden!

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %