Columns

Kap daar eens mee!

Afgelopen zaterdagnacht schijnt het in de binnenstad van Eindhoven onrustig geweest te zijn. Niet heel nieuwswaardig aangezien het er wel vaker onrustig is op een stapavond. Met name het Stratumseind kan na een lange nacht met veel drank wel eens het toneel zijn van een opstootje. En toch stonden de nieuwssites er zondagochtend vol van, want het zouden namelijk ‘Feyenoord hooligans’ geweest zijn. Men weet dit omdat er een aantal van hen een Feyenoord ketting of iets dergelijks droegen, ook hadden de mannen een duidelijk Rotterdams accent en bleek later dat ze uit de omgeving van Rotterdam kwamen. Wat ik me dan afvraag: hoe kan er gesproken worden over Feyenoord hooligans als Feyenoord zelf een dag later in Alkmaar moet voetballen en het geweld van zaterdagnacht in Eindhoven niet voetbal gerelateerd is? Met andere woorden, als ik met een maatje deze zaterdag ga stappen in Heerenveen, het aan de stok krijg met een groep anderen en opgepakt wordt kan ik een stadionverbod krijgen omdat ik: A. een Feyenoordketting draag, en B: een Rotterdams accent heb aangezien ik daar uit de buurt kom.

Ik ben het zat dat de media alles klakkeloos overnemen en direct spreken van, in dit geval Feyenoord, hooligans. Waarom kunnen het niet 25 ANWB leden zijn? En ohja, 3 van hen rijden in een Opel, terwijl 7 personen hun boodschappen bij Albert Heijn doen. Laten we die maar direct een landelijk supermarkt verbod geven, je weet immers maar nooit wat er kan gebeuren…..

Maar wat pas echt vervelend is, is dat je bijna niet meer durft te zeggen dat je een fanatiek supporter van een club bent, en graag met je maten op stap gaat voor een uitwedstrijd. De verwijtende blikken die je krijgt toegeworpen bij een nieuwe baan en collega’s die op een omslachtige wijze proberen te achterhalen of jij ook één van die hooligans bent zijn onwijs irritant. En dat alles wordt in stand gehouden dankzij dit soort indianenverhalen in de media.

Echt hoor, kap daar nou eens mee, met dat criminaliseren van voetbalsupporters!

Column: Jeroen,  foto van FR12nl

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %