Voetbal in Polen

Juli 2017: Lech Poznan in Utrecht, The Great Old is back

Het jaar 2017 zit er bijna op en de tijd is aangebroken om terug te blikken op het afgelopen jaar. In de Hekken blikt per maand terug op de belangrijkste gebeurtenissen. Vandaag is het de beurt aan de maand juli, waarin onder andere Lech Poznan aan Nederland liet zien hoe het moet en was The Great Old terug op het hoogste niveau. 

Tschüss zomerstop: Young Boys – FC Basel

De zomerstop liep eind juli godzijdank op zijn einde en in sommige landen werd er alweer om de knikkers gespeeld. Zo trapte de Zwitserse competitie af met de topper tussen Young Boys en FC Basel en dat leverde de nodige fraaie beelden op.

Lech Poznan in Utrecht

In de voorronde van de Europa League nam FC Utrecht het op tegen Lech Poznan. Dat de Polen sfeer kunnen maken, wisten wij al lang. Maar na deze wedstrijd wist heel Nederland dat. Halverwege de wedstrijd stak het uitvak honderden fakkels aan en dat leverde geweldige beelden op.

The Great Old is back

Royal Antwerp Football Club, de oudste Belgische professionele voetbalclub, is terug op het hoogste niveau van België. Na de degradatie in 2004 moest de ploeg die beschikt over stamnummer bijna 14 jaar wachten op de terugkeer naar het hoogste niveau. In de Bosuil nam RAFC het in de eerste wedstrijd op tegen regerend kampioen Anderlecht, eveneens een ploeg met een laag stamnummer: 35. Bij opkomst van de spelers verzorgden de Antwerp fans voor een fantastische pyro!

Leipzig derby: het authentieke voetbal

De Twaalfde Man bezocht afgelopen juli de Leipzig derby tussen Chemie en Lokomotiv. En schreef daar een heerlijk verslag van met de nodige beelden.

In de laatste minuten verandert de score niet meer. De beide teams op het veld zorgden amper voor vuurwerk, maar op de tribunes was er een absolute derby sfeer. Des te meer pijnlijk om te zien dat het voetbalfanatisme bij deze twee clubs géén hoger podium heeft in het Duitse voetbal, maar dat een anti-club als RB Leipzig het gezicht is geworden van deze cultuurstad. Ik hoop vurig dat de echte Leipzig derby de stad qua authentieke voetbalcultuur weer op de kaart zal zetten. 

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %