In de fotoreportages

In de hekken – met je zak

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Omdat je naar het stadion gaat om te lachen, hadden AZ-supporters op 10 maart 1979 een potje gemaakt en Theo ‘Elvis’ Pantjes uitgedaagd in z’n blote snikkel het veld op te gaan. Geen probleem. Voor 120 piek ging hij halverwege de wedstrijd het hek over met alleen sokken en schoenen aan, en sprong voor het doel van PSV juichend op en neer. Maar al snel werden er Mechelse herders op hem af gestuurd en wilde hij terug het hek over. En dan wordt het legendarisch: Elvis blijft met z’n zak in het hek hangen. Het stadion bulderde van het lachen.

Hij bloedde flink, maar de schade bleef beperkt. (Elvis kreeg later een zoon.) En hij was op tijd terug in het vak. Maar omdat zijn kleren inmiddels waren verdwenen, had de politie weinig moeite om hem op te sporen. Al moesten er wel charges aan te pas komen om hem uit het vak te halen.

De uitslag van de wedstrijd: 1-0 voor de supporters.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  35.000 Tukkers on tour: Wil de laatste het licht uitdoen?

  In de actualiteitIn de geschiedenisboeken

  In De Geschiedenisboeken: Bryan Smeets neemt kampioenschap Ajax af

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: walgelijke reacties na ''Mo waar is je vader dan''

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: 'verkeerd' gereden PSV supporters niet welkom