In de fotoreportages

In de hekken – met je zak

Omdat je naar het stadion gaat om te lachen, hadden AZ-supporters op 10 maart 1979 een potje gemaakt en Theo ‘Elvis’ Pantjes uitgedaagd in z’n blote snikkel het veld op te gaan. Geen probleem. Voor 120 piek ging hij halverwege de wedstrijd het hek over met alleen sokken en schoenen aan, en sprong voor het doel van PSV juichend op en neer. Maar al snel werden er Mechelse herders op hem af gestuurd en wilde hij terug het hek over. En dan wordt het legendarisch: Elvis blijft met z’n zak in het hek hangen. Het stadion bulderde van het lachen.

Hij bloedde flink, maar de schade bleef beperkt. (Elvis kreeg later een zoon.) En hij was op tijd terug in het vak. Maar omdat zijn kleren inmiddels waren verdwenen, had de politie weinig moeite om hem op te sporen. Al moesten er wel charges aan te pas komen om hem uit het vak te halen.

De uitslag van de wedstrijd: 1-0 voor de supporters.

Bij PGWEAR kan je altijd terecht voor een unieke kledinglijn voor fanatieke supporters. Kijk nu voor onze grote zomersale op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
Ook leuk om te lezen...
Het seizoen vanIn de actualiteit

Het seizoen van: PSV

In de actualiteit

Normalisatie komt van twee kanten!

In de actualiteit

Ajax - PSV in vuur en vlam

In de actualiteit

Ajax is niet het Nederlandse voetbal