Actueel

HSV Hoek laat zich zien met een fantastische pyroshow

De Hoekse Sportvereniging Hoek. De uitslag wordt vergeten, het niveau wordt vergeten. Want de pyroshow die we voorgeschoteld krijgen, is van ongekende schoonheid. De passie spat er vanaf!

Flinke voorbereiding

Met een vierde plek als eindklassering in de derdedivisie mag HSV Hoek zich opmaken voor een tweeluik met tweededivisionist VVSB uit Noordwijkerhout. De voorbereidingen voor een sfeeractie van Hoek worden al weken van tevoren gepland en uitgevoerd. Dat belooft dus al veel goeds, ze zullen het groots aanpakken! Door een heksenketel te creëren, hoopt de H-side de thuisploeg naar de overwinning te loodsen.
Tijdens de laatste voorbereidingen is er nog wat gedoe met enkele sponsors, omdat er een groot doek is gemaakt door de H-side. Deze zou volgens de sponsors de reclameborden teveel afdekken, waardoor de borden niet goed zichtbaar zouden zijn. Het bewijs dat geld helaas vaak belangrijker wordt gevonden dan de clubcultuur en passie van de supporters.

Goddelijke pyroshow

Vijf minuten voor de aftrap, is het goed druk. Iedereen maakt zich op voor een spektakel, behalve de aanhang van VVSB, die nog niet is gearriveerd. Onderhand wordt de gigantische sfeeractie rustig aangekondigd. Enkele oranje rookpotten en wat geschreeuw. Het geschreeuw wordt harder als de H-side merkt dat de spelers het veld betreden. Fakkels, knetterveel rook en vuurwerk. Alles wordt tevoorschijn gehaald! De korte zijde achter de goal verandert in de hel, maar dan in positieve zin. Het kippenvel heeft geen kans om te verdwijnen, wat een geweldige sfeeractie!

Slaapstand

Wellicht zijn de spelers van Hoek erg onder de indruk van de pyroshow, want de hele eerste helft zijn ze aan het dagdromen. De defensie wordt overrompeld en VVSB komt dan ook snel op 0-1. Kort daarna arriveren eindelijk de supporters van VVSB. De normaal gesproken twee uur durende reis is al pittig genoeg, met wat vertraging erbij zijn de houten billen een feit. Behalve voor enkele supporters die hun hoofd uit het dakraampje van de bus steken, omringd door flink wat rook die ook een uitweg uit de bus probeert te vinden.

De aanwezigheid van de gasten uit Noordwijkerhout valt meteen op. Ze lopen provocerend richting de H-side. Bijzonder genoeg zijn maar een paar stewards nodig om de boel te sussen. De VVSB’ers lopen naar de andere korte zijde en niet lang erna valt de 0-2. Helemaal niet gek, want het had zo 0-5 kunnen staan als de eindpass of afronding minder slordig zou zijn.

Teruggeknokt, zonder resultaat

De tweede helft kent een ander gezicht. Er wordt weer enigszins normaal gevoetbald en dat pakt dan ook goed uit. Rond de 70e minuut wordt de 1-2 gescoord en de pyro wordt er meteen bij gehaald door de H-side. De thuisploeg gaat er in geloven en als de gelijkmaker binnen 4 minuten valt, is er sprake van een compleet gekkenhuis! Nog meer pyro, wauw!!

De H-side gaat er nogmaals vocaal achterstaan, maar niet lang erna valt de 2-3. Hoek komt deze mentale klap niet meer te boven. En over klappen gesproken: de supportersbus van VVSB krijgt na afloop nog een ingetikt ruitje cadeau. Dit Zeeuwse souvenir zorgt ervoor dat de voorzitter van Hoek geen bus met Hoekse supporters naar Noordwijkerhout wil hebben zaterdag tijdens de return.

 

Hoe dan ook, 2-3 is niet wat Hoek heeft gehoopt. Maar als je ziet hoe de supporters van Hoek achter de ploeg staan, simpelweg heerlijk! Wie weet kunnen zij hun shows een vervolg geven in de tweededivisie!

Danny Otto
Trotse supporter van ADO Den Haag, aanwezig op vak O (Midden-Noord). Enorme voetballiefhebber die bij elke buitenlandse trip de voetbalcultuur wil proeven.

Reageren is niet mogelijk.

0 %