Voetbal in Italië

Hoe gaat het nu met Chievo Verona?

In juli 2021 kwam het nieuws dat Chievo Verona geen nieuwe koper kon vinden, daardoor werd de club – die toen achtste werd in de Serie B – verbannen naar de Serie D.

Clublegende Sergio Pellissier, die tussen 2000 en 2019 onder contract stond bij de Gialloblu, ging op zoek naar nieuwe investeerders voor Chievo, maar dat lukte niet voor de gestelde deadline. Het gevolg was dat de club definitief opgeheven werd na 92 jaar. Pellissier besloot om een nieuwe club op te zetten, genaamd FC Chievo 2021, later werd dit weer FC Clivense. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder, hoe staat die club er nu voor?

https://twitter.com/ChievoFR/status/1514622459928055818

647 seizoenkaarthouders

Clivense werkt haar wedstrijden niet meer af in het Stadio Bentegodi, wat Chievo deelde met stadgenoot Hellas Verona. Tegenwoordig spelen ze in het Stadio Comunale in San Martino Buon Albergo, net buiten Verona. Dit sportcomplex heeft maar liefst één kleine tribune, dus een stadion kan je het eigenlijk niet noemen. Wel loopt er om het veld natuurlijk een sintelbaan, wat een klein beetje doet denken aan het Bentegodi. Ondanks dat heeft de club, volgens haar website, maar liefst 647 seizoenkaarthouders en willen ze in 2027 alweer in de Serie B spelen.

Pellissier en de North Side Ultras

Voorzitter Pellissier speelt nog altijd met zijn club mee en de oude ultras – North Side Ultras – zijn ook iedere week bij de wedstrijden te vinden, dat is eigenlijk het enige wat nog terug doet denken aan Chievo. Het seizoen 2021-22 kwam Clivense uit op het negende niveau van Italië, de Terza Categoria. In deze amateurdivisie werden ze uiteindelijk kampioen en maakten ze direct de sprong naar de Eccellenza, het vijfde niveau. In de Eccellenza staan ze er op het moment van schrijven goed voor met een tweede plek, het is dus mogelijk dat ze volgend seizoen al in de Serie D spelen.

Het gaat helaas nog wel lang duren voordat er een derby kan komen met stadgenoot Hellas Verona, ondanks dat het daar sportief totaal niet goed gaat. Een Derby della Scala gaan we nooit meer krijgen, maar Clivense en Hellas Verona zullen waarschijnlijk nooit bevriend worden.

[coverfoto: Nehme1499 / Wikipedia]

Mika Schmetz
Student Journalistiek, maar ik ben vooral voetbalromanticus met een grote voorliefde voor Italië en amateurvoetbal. Op de zaterdagmiddag ben ik dan ook vaak te vinden op één van de Groningse amateurvelden.

Reageren is niet mogelijk.

0 %