We hebben al verschillende supportersgroepen gehad die een uitstekend jaar draaiden. Zo ook de Termien Youth. Niet de grootste sfeergroep van België. Maar voor het feit dat zij een lokale voetbalclub steunen, hebben we niets dan respect. Ga zo door jongens! Je leest hun terugblik in onderstaand stuk. 

Het seizoen van Eendracht Termien begon goed met een mooie campagne in de Croky Cup. Daar versloegen we Harzé in de eerste ronde met 10-0. Erna kwam de verplaatsing naar Londerzeel waar Eendracht Termien ging winnen met 1-2 cijfers, toen was Betekom aan de beurt, ook toen wonnen we met 3-1 op eigen veld. Tenslotte kwam de aartsmoeilijke verplaatsing naar Lyra Lierse waar we 3-0 onderuit gingen.
De reguliere competitie was wisselvallig, met heel mooi voetbal bij momenten en een gevoel van verslagenheid bij de andere.

In het midden van het seizoen kreeg Eendracht Termien onaangekondigd er een sfeergroep bij. Termien Youth is een sfeergroep met gasten van 16-25 jaar oud. Het begon allemaal bij een paar vrienden die samen op vakantie waren in Lloret De Mar. Er werd gegrapt over het maken van een sfeergroep voor onze plaatselijke voetbalploeg Eendracht Termien. Hoe meer ze er over gingen praten hoe realistischer het werd. De jongens begonnen met een wedstrijd van de u21. Daarna begon alles pas echt, we gingen met 6 man naar Bocholt voor een oefenmatch. In Bocholt leek Termien Youth geboren. Iedereen is welkom, zolang je maar voor de volle 100% voor ons Termien gaat.

Onze eerste officiële wedstrijd als supportersgroep van Eendracht Termien was een uitmatch naar Zwarte Leeuw, we gingen er met zo een 8 man naar toe. We hadden een perfecte voorbereiding op de wedstrijd met een lange busrit en veel bier, we zongen de hele wedstrijd en stuwde Termien naar een 2-3 overwinning. We hadden als Termien Youth voor het eerst naam gemaakt.

Vanaf toen stond Termien Youth altijd aan de zijde van Eendracht Termien. We bleven naam maken en zongen vol passie Termien naar de overwinning. Eendracht Termien ging ook steeds beter presteren dankzij de nieuwe supportersgroep. Uit – en thuismatchen stonden we telkens opnieuw langs de zijlijn om hun ploeg aan te moedigen. We stuwden Eendracht Termien naar mooie resultaten en dat altijd met het nodige plezier. Termien Youth werd groter en groter. Op dit moment telt de sfeergroep 20 leden. Voor elke uitmatch werd er gezorgd voor de nodige sfeer en herinneringen.

Tijdens één van de laatste thuismatchen kregen alle leden van de sfeergroep een papier van het bestuur waar op stond dat er geen stickers en pyro meer gebruikt mogen worden. Absurd na alle mooie woorden die ze te horen gekregen hebben van iedereen.  Ook volgend seizoen zullen we met de nodige plezier en sfeer langs de zijlijn staan om onze ploeg aan te moedigen.

 

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.