InterviewsVoetbal in België

Het seizoen van: KFC Brasschaat

De voorbereidingen zijn al weer begonnen, maar stiekem zijn we nog niet helemaal klaar met terugkijken. Het seizoen van: KFC Brasschaat. Het is een groep in de krochten van het Belgische Voetbal waar wij veel respect voor hebben. De mannen van F2X doen elke week hun best om hun geliefde KFC Brasschaat te ondersteunen. Support your local! 

F2X

We Are F2X. een groep fanatieke jongeren die leven voor voetbal en leven voor sfeer. We hadden 1 doel en dat was provinciaal voetbal spannend, sfeervol en ongelooflijk zot maken. Dit liefst met zo veel mogelijk vlaggen, rook en vooral vuur. We hebben 1 motto: wij brengen vuur naast het veld, de spelers op het veld! Dit heeft sinds ons bestaan al zeer goed uitgepakt!

KFC Brasschaat kwam dit jaar met een ontzettend jonge ploeg, ondersteunt door ervaren, oudere pilaren die de jeugd meetrok en ondersteunden. Veel van deze jongeren stonden vorig seizoen zelf tussen de supporters en wisten dus ook wat ze konden verwachten, maar wij gingen voor groter en beter!

KFC Brasschaat

Dit jaar was voor ons een succesjaar, maar ook een jaar waarin we werden tegengewerkt door enkele buurtbewoners rond het voetbalterrein. Dit benadrukt alleen maar dat onze acties groter, zotter en vuriger werden. Hoe meer pyro, hoe beter. Hoe meer geluid, hoe beter. Hoe meer rook, hoe beter. En dit lokt mensen naar Brasschaat. Om die zotten van den F2X bezig te zien.

Onze grootste acties waren tegen de Ultras van Willebroek Youth (KLIKKEN!). Samen met hen maakten we Tweede Provinciale onveilig. Eerst naar Willebroek om daar op een zondagmiddag om samen met hen een rookpluim te maken dat over heel de stad te zien was en dan daarna de thuismatch op zaterdagavond om daar een stadion vol bengaals vuur te krijgen.

Dit was ons seizoen bij F2X, enkele kleinere, maar toch zeer geslaagde actie hier en daar, maakten ons seizoen compleet. Wij zetten onze visie volgend jaar verder: groter en beter! We do what we want! We are F2X!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %