Actueel

Heerlijke nacompetitiewedstrijd tussen VVSB en Quick Boys!

Het is bij velen al bekend, de playoffswedstrijden voor promotie naar de tweededivisie zijn al een paar weken gaande. Eerder bezochten we al HSV Hoek – VVSB (Klik!) en Oss’20 – Quick Boys (Klik!). VVSB en Quick Boys kwamen als winnaars uit de strijd dus zij mogen het in een tweeluik tegen elkaar opnemen. Uiteraard zijn we hier bij!

Kort tripje

VVSB speelt op de woensdagavond een thuiswedstrijd. De bezoekers uit Katwijk aan Zee hoeven geen lange reis te maken, want Noordwijkerhout ligt geen 15 kilometer verderop. Ook vandaag komen zij met een grote hoeveelheid uitsupporters hun ploeg steunen. Sfeertje gegarandeerd dus!
Een uur voor de aftrap is het al ongelooflijk druk. Vele agenten en stewards zijn opgetrommeld voor deze beladen eerste finalewedstrijd. Desondanks is de sfeer gemoedelijk, iedereen kijkt uit naar het begin van de aftrap. Hier en daar wordt er alvast in het “uitvak” een rookbommetje tevoorschijn getoverd.

Pyroshow

Als het zo ver is en de spelers het veld betreden, gaan de confettikanonnen af. Geschreeuw is hoorbaar en de spanning is voor iedereen aan te voelen. Terwijl Quick Boys voor een zalige pyroshow zorgt, komen de supporters van VVSB met enkele gele rookbommen. Hoe dan ook, de sfeer zit er goed in en de wedstrijd kan nu echt gaan beginnen!

Spanning en sensatie

De wedstrijd is nog jong en VVSB komt via een rake kopbal op voorsprong. Spelers vliegen elkaar in de armen en de thuissupporters achter de goal imiteren dit. Wat een begin zeg!
Ondanks de vliegende start, valt de rest van de wedstrijd wat tegen. Spannend is het wel! Quick Boys heeft meer balbezit en probeert gevaar te stichten. Echt grote kansen levert het niet op, tot kort voor de rust. Een schuiver in de lange hoek betekent de gelijkmaker en de supporters van Quick Boys vliegen weer door de boarding heen. Weer ja, aangezien dit in Oss ook al is voorgekomen. Geen sportpark lijkt veilig voor meegereisde supporters uit Katwijk aan Zee!

Boeiende return

De tweede helft is opnieuw behoorlijk spannend. Kansen zijn redelijk schaars en Quick Boys heeft het betere van het spel. Het blijft na 90 minuten 1-1, waardoor we een megaspannnende return krijgen zaterdag! Zal Quick Boys het voor elkaar krijgen om volgend seizoen tegenover VV Katwijk te staan?

Danny Otto
Trotse supporter van ADO Den Haag, aanwezig op vak O (Midden-Noord). Enorme voetballiefhebber die bij elke buitenlandse trip de voetbalcultuur wil proeven.

Reageren is niet mogelijk.

0 %