In de actualiteit

Fer terug naar Feyenoord

Fer terug naar Feyenoord

De geruchten gaan al langer. Leroy Fer, ooit kind van de club, wilt terug naar Rotterdam-Zuid. Fer terug naar Feyenoord. Terug naar de club die hij verliet toen het slecht ging. Mijn nekharen gaan er van overeind staan. 

Varkenoord

Leroy Fer werd opgeleid op Varkenoord. Onder de rook van de Kuip groeide de middenvelder uit tot een groot talent. Op zeventien jarige leeftijd mocht hij debuteren. Heracles Almelo was de eerste tegenstander van Leroy Fer, een 6-0 overwinning volgde. Enkele dagen later kwam er een contractverlenging. Een droomhuwelijk leek in de maak.

Echter volgde een gitzwarte periode voor de volksclub. Feyenoord stevende op een faillissement af. 2010 was het dieptepunt. De club verloor met 10-0 van PSV en werd uiteindelijk tiende dat seizoen.

Verrader

Het is precies hetgeen mij verschrikkelijk steekt. Drie dagen na de 10-0 in Eindhoven, het was onder het vriespunt, zat De Kuip een uur van te voren tjokvol. Op woensdagavond steunden 45.000 supporters het elftal. De eerste treffer, van notabene Wijnaldum, vierde ik op dezelfde manier als de treffer van Elvis Manu tegen Zorya of het eigen doelpunt van Veltman in de bekerklassieker. Helemaal los. Ruim negen jaar later krijg ik wederom kippenvel. Dit is de club waar ik van hou. Dit is de club waar ik tot mijn dood zal komen.

Voor Fer is dit gevoel anders. Hij liet weten niet bij te willen tekenen. Geruchten over een rechtszaak tegen ‘zijn’ club volgden. FC Twente, toentertijd een topclub, nam Lerra over voor 5,5 miljoen euro.

Ferlanglijst

Zondag 18 december 2011 keerde ‘kind van de club’ terug in De Kuip. In een kolkende Kuip werden de tukkers afgedroogd: 3-0. Leroy Fer werd de gehele wedstrijd uitgefloten. Supporters onthulden, iets wat vandaag de dag totaal onmogelijk is, een zeer ludiek spandoek. Het verlanglijstje van Leroy Fer voor Kerst.

Foto’s via FR12.nl

Beste Kerstman,

Sinds mijn vertrek naar Enschede mis ik de volgende dingen:

– Basisplaats
– Sfeervol stadion
– Prachtige grasmat
– Een geweldig publiek
– Snelcursus Duits
– Clubliefde
– Vertrouwen van de trainer
– Wereldstad
– Rijke historie
– Nieuwe Uggs
– Vol uitvak.

Liefs Lerra

Terug naar huis

Nu Luciano Narsingh bij Feyenoord heeft getekend, komen de geruchten van een terugkeer in een stroomversnelling. De aanvaller vertelt dat Leroy Fer graag naar huis wilt. Kwalitatief een aanwinst. Absoluut. Maar wat mij betreft niet welkom. Wij zijn altijd gebleven, in goede en slechte tijden. Het Legioen smeekte je om te blijven. Jij verruilde ons voor een omhooggevallen clubje. En nu wil je ons gebruiken als opstapje? Nee bedankt. Ga maar terug naar FC Twente.

Voordat men komt vragen en Wijnaldum dan? Die jongen heeft ons ook pijn gedaan. Hij heeft zijn tekenpremie aan de jeugdopleiding geschonken. Hij heeft niet gedreigd met een rechtszaak. Hij zal de club wellicht gebruiken om zijn carriere af te sluiten, niet om opnieuw als opstapje te dienen.

 

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Knuffelactie in De Kuip: kippenvel!

  In de Boeken

  Feyenoord-tatoeages: de liefde vereeuwigd

  In de actualiteit

  Feyenoord in Beer Sheva

  In de actualiteit

  Hapoel Beer Sheva: Feyenoord naar Israël