EredivisieVoetbal in Nederland

Feest in Kralingen: Excelsior flikt het weer!

Excelsior. Het kleine clubje in Kralingen dat al jarenlang boven haar macht weet te presteren. Met een van de kleinste supportersschare van het land is Excelsior eigenlijk een echte Eerste Divisie club. Maar zij die er zijn, zijn er ook altijd. Few but loyal! Keiharde acties hoef je niet te verwachten bij de roodzwarten, maar de club heeft zeker haar eigen charmante sfeer. Een sfeer die we volgend jaar weer kunnen proeven in de Eredivisie. Hoewel niemand het had verwacht weet Excelsior Rotterdam te promoveren naar het hoogste niveau. Gekkenhuis in Kralingen!

Voorafgaand aan het seizoen is nog chaos in Kralingen. De selectie bestaat uit slechts enkele spelers en heel veel geld is er ook niet. Vanuit overal worden spelers binnengehaald. Een paar huurlingen, eigen jeugd en transfervrije spelers moet de selectie vormen. Trainer Marinus Dijkhuizen staat voor een gigantische klus. Maar gaandeweg het seizoen ontwikkelt het elftal zich tot een van de verrassingen van de competitie. Aanwinst Thijs Dallinga blijkt een doelpuntenmachine en lange tijd draait de ploeg mee voor directe promotie. Dit blijkt net een treetje te hoog en zo stromen de roodzwarten de play-offs voor promotie in.

De ontknoping; Excelsior Rotterdam promoveert

Al in de eerste ronde worden de zenuwen van de supporters tot het maximale getest. Na een 2-2 uitslag in de heenwedstrijd en een 0-0 in Kerkrade gaat het onderonsje naar verlenging. Met hangen en wurgen werken de Rotterdam zich langs de Limburgers van Roda. Als een ronde later Eredivisionist Heracles Almelo met een overtuigende uitslag naar de KKD wordt gestuurd begint de hoop echt te leven. Dan volgt een 1-1 tegen ADO Den Haag, waardoor alles beslist wordt in Den Haag. Voorafgaand wordt de spelersbus uitgebreid met vuurwerk uitgezwaaid.

Bron: John Groeneweg

Eenmaal in Den Haag voltrekt zich een waanzinnig filmscenario. Na jaren geleden de bizarre ontknoping tegen Sparta met Guyon Fernandez, maken de supporters van Excelsior wederom een houdini-act mee. Uiteindelijk zijn er 18 penalty’s voor nodig om tot de definitieve beslissing te komen. ADO Den Haag mist en zo weet de club van oud papier het wederom te doen. Voor de vijfde keer deze eeuw is het raak. Excelsior keert terug op het hoogste niveau. Het feest in Kralingen gaat nog tot diep in de nacht door. Eigenlijk is het ook wel een voetbalsprookje, dat de kleine club uit Kralingen er weer in slaagt om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Waar clubs zoals Den Bosch, MVV, De Graafschap, NAC en VVV er niet in slagen gaat Excelsior er met de promotie vandaar. Bravo!

Bron: Santino Melgert

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %