Keuken Kampioen Divisie

FC Eindhoven wint door maatregelen geplaagde derby tegen Helmond Sport

Strenge voorwaarden voor het kopen van kaarten, meer stewards, hogere hekken en een aftraptijd van 20:00 op de maandagavond. Er werd dit jaar echt alles aan gedaan om de derby tussen FC Eindhoven en Helmond Sport te verpesten. Toch kon de lokale driehoek niet voorkomen dat het weer een sfeervol avondje werd in Eindhoven. Met vijf doelpunten, pyro en een goede sfeer was het gewoon een Brabants feestje.

Maandagavond 20:00

Veel strenger gaat het in Nederland niet snel worden. Alleen seizoenkaarthouders werden in de gelegenheid gesteld om één extra kaart te kopen. Dit kon enkel bij het Jan Louwers Stadion zelf, waarbij zowel de seizoenkaarthouder als de ‘gast’ aanwezig moest zijn om identiteitsbewijzen te tonen. Dat allemaal vanwege de ongeregeldheden twee jaar terug toen supporters van beide clubs de confrontatie met elkaar zochten. Om nog maar te zwijgen over de dag van spelen. Een derby plaatsen op de maandagavond 20:00… Daar zouden flinke lijfstraffen op moeten staan.

Enfin, supporters zouden supporters niet zijn als ze niet gewoon aanwezig waren en er zoals altijd een derbyfeestje van maakten. Genoeg reden dus ook voor ons om af te reizen naar Helmond en Eindhoven. Vooraf werden we door de supporters van Helmond Sport vriendelijk ontvangen tijdens het uitzwaaien van de bus en tijdens de wedstrijd was FC Eindhoven zo gastvrij om ons een perskaart te verschaffen. Waarvoor dank!

Waar de pyro voorafgaand aan de wedstrijd massaal van Helmond-kant kwam, waren het de FC Eindhoven supporters die tijdens de wedstrijd meerdere malen met vuurwerk in de weer gingen. Toch waren het de 155 uitsupporters die als eerste mochten juichen na de openingstreffer in de 40e minuut. Een feestje dat niet lang duurde, want na twee minuten scoorde FC Eindhoven alweer de gelijkmaker. Uiteindelijk waren het ook de blauw-witten die aan het langste eind trokken met een 3-2 overwinning. Al met al een prima avondje. Hoewel veel mensen het vaak vergeten is FC Eindhoven tegen Helmond Sport een meer dan prima derby!

Beelden FC Eindhoven

Beelden Helmond Sport

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %