Keuken Kampioen Divisie

FC Den Bosch vernedert Top Oss in intense derby

Op vrijdag 18 januari staat de derby tussen FC Den Bosch en Top Oss op het programma. Een kleine, maar intense derby. Een derby die bol staat van de spanning, vuurwerk en emoties. Dat bewees de derby eerder dit seizoen al (tip!). Toen was FC Den Bosch nog de grote verrassing van het seizoen met een plek bovenaan in de KK divisie. Inmiddels mag het geen verrassing meer worden genoemd: de blauw-witten zijn een serieuze titelkandidaat. 

Dan wordt al snel de vergelijking met Fortuna Sittard getrokken. Twee voetbalclubs die roemruchte tijden in de Eredivisie hebben beleefd, waren toch een aantal jaren op sterven na dood. Nadat er een buitenlandse geldschieter kwam, die met erg goed beleid een goed elftal op de been wist te zetten, weten velen er inmiddels weer de weg naar het stadion te vinden.

Blue-White Dragons

De Blue-White Dragons hebben een grote reputatie in Nederland, al is die bij vele voetballiefhebbers niet louter positief. Bij ons Hekkenhangers echter wel. De M-Side is altijd goed vertegenwoordigd geweest, ook in mindere tijden. Vandaag zat de M-Side zo goed als vol en zij zorgden al voor de wedstrijd voor een mooie sfeer. Top Oss mocht 250 kaarten verkopen aan haar supporters en deze waren dan ook uitverkocht. Wij hopen in de aankomende jaren dat er gewoon weer volle uitvakken welkom zijn in beide steden!

Bij de opkomst wordt er door de FC Den Bosch supporters verschillende soorten pyro afgestoken, in combinatie met de vlaggen een prachtig gezicht. De sfeer is prachtig, maar slaat na de aftrap niet over naar het veld. Er zijn, mede door het ku(ns)tgras, weinig felle duels. De eerste kans ontstaat pas na 23 minuten als de Blauw-Witten opeens voor het doel van Top Oss opduiken en de lat raken. De sfeer kakt in en ik ben dan ook blij als er na 45 ijskoude minuten wordt afgefloten.

Vernedering

In de tweede helft volgt wel spektakel. De sfeer zit er direct weer goed in en FC Den Bosch neemt meteen het initiatief. Een aantal kansen worden gemist, maar twee doelpunten van Beltrame zorgen dat De Vliert in extase komt. Ondertussen vergeet Top Oss een handvol kansen af te maken en de spanning weer terug in de wedstrijden te brengen. Als een kwartier voor tijd ook nog eens de 3-0 valt, is de wedstrijd gespeeld. Het feest barst uiteraard al los op de tribunes. Na 92 minuten fluit Higler af en ontstaat er een waar volksfeest. De aanvoerder op de reclameborden, spelers met supportersvlaggen. Na jaren van ellende, moet het toch even fantastisch zijn om supporters van FC Den Bosch te zijn. Het zal nog lang, heel lang onrustig blijven in Den Bosch. En wie weet, wat de aankomende maanden brengen. Zien we de Blauw-Witten volgend seizoen terug in de Eredivisie?

 

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %