Voetbal in Engeland

Engelse uitsupporters hebben genoeg van afzetterij

Vrijwel elk bezoekersvak in de hoogste afdeling van het Engelse profvoetbal is in betere staat dan we in Nederland of België gewend zijn. Geen netten voor je gezicht, afgebrokkelde pisbakken die zijn beste tijd gehad hebben, of hekken (niet hangbare wel te verstaan) die het zicht van de voetballiefhebber belemmeren. Om over de verplichte buscombi’s maar te zwijgen. Het is dan ook niet gek dat je voor een goede ontvangst een acceptabele prijs betaalt, maar sommige clubs maken het echt te bont. Daar hebben de Engelse voetbalsupporters nu schoon genoeg van. Aanhangers van Liverpool en Arsenal gaan samen in protest om een statement te maken richting de thuisspelende clubs.

Je club volgen bij Arsenal kost al gauw zo’n 62 pond

Dat Arsenal haar supporters al jarenlang kaal plukt is een bekend gegeven. De Londenaren beschikken over de duurste seizoenkaart van Engeland & Europa. De goedkoopste seizoenkaart in het Emirates Stadium is zelfs duurder dan de prijzigste op Old Trafford, terwijl de verschillen op de ranglijst aanzienlijk kleiner zijn.

Het zou natuurlijk van de zotte zijn als Arsenal dit alleen bij de eigen aanhang zou flikken. Ook meereizende supporters van bezoekende clubs zijn de sigaar. Gemiddeld kost een wedstrijdkaartje als uitsupporter in Londen zo’n 62 pond. Omgerekend in Euro’s zou dat dus betekenen dat je voor alleen je toegangsbewijs al meer dan 82 euro kwijt bent. Nadat in 2013 de aanhang van Manchester City het uitduel bij Arsenal al wist te boycotten, zijn supporters van Liverpool nu van plan hetzelfde te gaan doen en de achterban van de thuisploeg steunt de bezoekers hierbij.

Protest

Liverpool gaat zaterdagmiddag op bezoek bij Arsenal, en de fans van The Reds willen een statement maken richting thuisspelende clubs om de ticketprijzen te verlagen. Het plan is om voor aanvang van de wedstrijd massaal de rotonde voor het stadion te blokkeren. Ook zullen de Liverpool-fans pas na tien minuten het stadion betreden, in de hoop dat dit een signaal afgeeft. Arsenal supportersclubs AST, De Black Scarf Movement en REDaction hebben de bezoekers laten weten de actie te steunen. Het is te hopen dat de clubs, en Arsenal in het bijzonder, hier gehoor aan willen geven, al valt dat nog maar te bezien..

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %