FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in BelgiëVoetbal in West-Europa

Een verlaten Dreef in Haaltert

Niet zo lang geleden hadden we het al over FC Kerksken. Die club is in 2020 een fusie aangegaan met het naburige KRC Haaltert. Het stadion van KRC Haaltert is intussen niet meer wat het ooit was. Reden genoeg om daar eens langs te gaan.

Al van 1925

In 1925 waren er al voetbalactiviteiten in Haaltert. Sportclub Hooger-Op Haeltert zag toen het daglicht. Maar het sloot zich pas in 1926 aan bij de Belgische voetbalbond. Net na Sportkring Haeltert dat pas in 1926 werd opgericht. Daardoor was de stamnummer van SK lager (703) dan die van SCHO (720). SC Hooger-Op trok zich in 1930 echter terug als lid van de KBVB. SK volgde dat voorbeeld in 1936.

Het is niet meteen duidelijk of ze effectief stopten met voetballen of elders lid werden van een liga. Maar in 1938 sloten zich plots twee nieuwe Haaltertse ploegen aan. Eendracht Haaltert hield het amper acht jaartjes vol, maar die andere had meer succes. Sportclub Hooger Op Haaltert sloot zich aan als nieuwe ploeg, althans daar gaat de KBVB van uit. Vier jaartjes later werd SCHO officieel Racing Haaltert.

Net niet in de nationale divisies

In al de jaren die volgende bleef de club in de provinciale reeksen spelen. Al kwamen ze wel een paar keer dicht bij meer. In 1980 promoveerden ze de eerste provinciale divisie en bleven daar tot in 1988. Tot in 2007 bleven ze wel nog strijden om naar die eerste provinciale reeks terug te keren, maar het lukte hen nooit. Integendeel zelfs, vanaf 2007 zakten ze verder terug naar de derde en zelfs de vierde provinciale reeksen.

In 2020 besloot KRC Haaltert te fusioneren met FC Kerksken om zo FC Kerksken-Haaltert te vormen. De stamnummer bleef wel bestaan, maar de club trok weg uit Haaltert om zich in Kerksken te nestelen. Op dit moment speelt de fusieploeg nog steeds in de derde regionale reeks en ligt het oude stadion “Dreef” er verweesd bij. Maar voor hoe lang nog…?

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %