FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in BelgiëVoetbal in West-Europa

Prachtige tribune in Kerksken

In het Oost-Vlaamse Haaltert wordt er nogal wat afgevoetbald. Naast de sportactiviteiten in Denderhoutem, hadden Kerksken en Haaltert zelf ook hun eigen ploegen. “Hadden” inderdaad. Want de twee zijn intussen één geworden.

Korte geschiedenis in Kerksken

FC Kerksken (wat een leuke naam overigens) werd in 1972 opgericht en was eerst lid van de Koninklijke Katholieke Sport Federatie van België. Maar enkele maanden later maakten ze al de overstap naar de Belgische voetbalbond. Een vrij jonge club dus die verder best een rustig bestaan doormaakte. Ze wisten jammer genoeg nooit de nationale reeksen te halen, maar bouwden wel een pracht van een stadion op; het Willy Michiels Stadium.

Dat stadion werd ook de nieuwe locatie van de fusieploeg. Want zoals al vermeld werden recent twee één. KRC Haaltert en FC Kerksken werden samen FC Kerksken-Haaltert in 2020. FC Kerksken wist net niet de leeftijd van 50 te halen, want hun stamnummer werd opgeofferd om dat van KRC Haaltert verder te gebruiken. Achter KRC Haaltert zit een net iets uitgebreidere geschiedenis, maar dat willen we nog even houden voor een ander momentje.

Nieuwe start

Beide ploegen speelde in 2020 in de regionale reeksen en dat is ook waar de nieuwe fusieploeg verder gaat. Derde provinciale divisie – het achtste niveau in België. En het ziet er naar uit dat dit nog wel even zo zal blijven. Wie weet kan de ploeg weer richting eerste provinciale gaan waar het eerder al met succes had gespeeld.

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %