Voetbal in Duitsland

Derbysieger voor VfL Osnabrück

Waar in Nederland deze week de Klassieker op de rol stond werd net over de grens, in Niedersachsen, vooral uitgekeken naar de wedstrijd tussen VfL Osnabrück – SV Meppen. Met andere woorden: de Niedersachsen Derby. Op een regenachtige zaterdagmiddag vormde een uitverkochte Bremer Brucke het strijdtoneel. Wat volgde was een waterballet vol strijd, passie en beleving. Zowel binnen als buiten de lijnen.

Ondanks het feit dat vooraf bekend was dat de wedstrijd een derby is worden we enigszins verrast door de drukte en gespannen sfeer rondom het stadion. Los van de hoeveelheid politieinzet was deze spanning vooral te merken bij binnenkomst in het stadion. Zo was de fotocamera nicht erlaubt en werd zelfs een potje lippenbalsem grondig onderzocht. Na deze uitgebreide routinecontrole lukte het ons om net op tijd een plekje te vinden op de Stehplatze West van het stadion. Een old-school staantribune met hekken dicht op het veld, ook hier was het bij aankomst al ramvol en moesten we genoegen nemen met een plekje onderin.

Alternatief Gästeblock

Tot onze verbazing merkten we op dat ons vak rijkelijk gevuld was met SV Meppen supporters. Zij hadden het vak waarin we zaten kennelijk gebombardeerd tot een alternatief gästeblock. Waarschijnlijk omdat zij naast een kaartje gegrepen hadden voor het reguliere uitvak. De keuze voor de staanplaatsen naast het uitvak was achteraf gezien dan ook niet zo vreemd als we in eerste instantie dachten. Terwijl de rivaliserende supporters dus door elkaar stonden in het vak hing er toch een gemoedelijke sfeer. Uiteraard werd er vocaal wat uitgedeeld en geïncasseerd vanuit beide kampen, maar uit de hand lopen deed het geen moment in Osnabrück.

Pikante overstap

Vooraf is koploper VfL Osnabrück logischerwijs favoriet tegen nummer 16 SV Meppen. Deze favorietenrol nam de thuisploeg maar al te graag in door direct verschillende speldenprikken uit te delen. Tot een doelpunt kwam, het echter niet in de beginfase. Wat volgde was een matige 1e helft van beide ploegen. In de 37e minuut kwam er dan toch leven in de brouwerij. Uitgerekend Benjamin Girth zette VfL op voorsprong tegen zijn oude werkgever. De aanhang van laatstgenoemde was hier zachtgezegd niet zo blij mee. De voorgaande 36 minuten werd Girth namelijk al bij ongeveer bij ieder balcontact uitgemaakt voor Huresohn door de SV Meppen supporters, maar hij legde hen het zwijgen op door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen.

Wat volgde was een potje vechtvoetbal, waar het doorgeweekte veld er voor zorgde dat eventuele plannen om verzorgd voetbal te spelen definitief de prullenbak in konden. De tweede helft was hierdoor niet om aan te gluren, maar de sfeer was fantastisch in de Bremer Brücke. Na het verstrijken van de blessuretijd ontplofte het stadion en kon het feestje met de supporters in gang gezet worden. Door de zwaarbevochten overwinning behoudt VfL Osnabück de koppositie in de 3. Liga en mag het blijven dromen van de 9e officiele prijs in het 120-jarige bestaan van de club.   Onder leiding van keeper Nils Korber, die de megafoon voor zijn rekening neemt, vierde de voltallige selectie nog minutenlang feest voor de Ostkurve. ‘Derbysieger, derbysieger, hey, hey.’

Beelden

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %