Voetbal in Ierland

Vurige avond in Ierland: Derby of Dublin

In Ierland stond afgelopen weekend de derby tussen Bohemian FC en Shamrock Rovers op het programma: the Derby of Dublin. Buiten het feit dat beide ploegen afkomstig zijn uit Dublin, zijn de stadsgenoten bovendien de twee meest succesvolle ploegen van het land. De wedstrijd werd gespeeld op Dalymount Park (capaciteit 8.000), de thuishaven van Bohemian FC. Circa 4000 toeschouwers waren aanwezig bij de derby en zagen de thuisploeg een 0-1 ombogen in een 3-1 overwinning. Het kleine en amateuristische stadion geeft de derby een echte old school uitstraling. Kijk en geniet van de beelden!

Bohemian F.C.

Sfeer Bohemians derby Shamrock

Shamrock Rovers

Shamrock Rovers derby Bohemians

Video

David Schulpen
Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %