Derby Days

Vurige avond in Ierland: Derby of Dublin

In de Hekken Shop

In Ierland stond afgelopen weekend de derby tussen Bohemian FC en Shamrock Rovers op het programma: the Derby of Dublin. Buiten het feit dat beide ploegen afkomstig zijn uit Dublin, zijn de stadsgenoten bovendien de twee meest succesvolle ploegen van het land. De wedstrijd werd gespeeld op Dalymount Park (capaciteit 8.000), de thuishaven van Bohemian FC. Circa 4000 toeschouwers waren aanwezig bij de derby en zagen de thuisploeg een 0-1 ombogen in een 3-1 overwinning. Het kleine en amateuristische stadion geeft de derby een echte old school uitstraling. Kijk en geniet van de beelden!

Bohemian F.C.

Sfeer Bohemians derby Shamrock

Shamrock Rovers

Shamrock Rovers derby Bohemians

Video

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.
Ook leuk om te lezen...
Derby Days

Stem op de top 50 grootste voetbalderby's ter wereld

Derby DaysIn de actualiteit

Poznan Derby: burenruzie na 25 jaar terug

In de geschiedenisboeken

The Loughinisland Massacre

Away Days VoetbalreizenHet seizoen van

Het seizoen van IDH Travel tot Away Days