De eerste week van oktober gaat in de boeken als een overgetelijke week voor menig Wolves-fans, voornamelijk voor de uitsupporters. Het wist namelijk in de Europa League diep in de blessuretijd de winnende te maken in Istanboel tegen Besiktas en in dezelfde week werd ook nog eens het haast onverslaanbare Manchester City van Pep Guardiola verslagen.

Wolves reuzendoder

Wolverhampton Wanderers staat sinds vorig seizoen bekend als de ultieme reuzendoder van de Premier League. Het team van trainer Nuno Espirito Santo promoveerde in het seizoen 2017/2018 vanuit de Championship direct naar de hoogste klasse van de Engelse voetbalpiramide. De promovendus maakte vorig seizoen veel indruk en eindigde als ‘best of the rest’ achter de tradiotionele top zes. Door die fraaie eindklassering verzekerde de geel-zwarten zich na 39 jaar van Europees voetbal. Een ongekende prestatie van de promovendus.

Besiktas Away

Meer dan duizend fans reisden vorige week af naar Turkije. Een trip van maar liefst 5330 km (!) naar de Turkse hoofdstad. Na negentig minuten leek de wedstrijd te eindigen in een druilerige 0-0, maar in de 93e minuut wist Willy Boly de bal in het doel te werken, waardoor het uitvak in het Vodafone Park werkelijk ontplofte van de ontlading. De eerste drie punten voor Wolves in de Europa League waren een feit en dan ook nog eens met een last-minute winner. Een fantastische trip voor de fans.

City Away de volgende

Ze waren nog maar net teruggekomen uit Turkije en de volgende uitwedstrijd stond alweer op de planning. De meeste fans hadden hun vlucht vanuit Instanboel pas op vrijdagavond en zondagochtend mochten ze opnieuw reizen. Gelukkig was het nu geen lange vlucht, maar een anderhalfuur durende binnenlandse reis. Dat scheelt. En met de gedachte dat ze toch niets hadden te verliezen, zat het uitvak in het Etihad Stadion vanzelfsprekend bomvol.

Foto via ProShots

Het spelen tegen topploegen als underdog is een kwestie van strijd leveren. Je staat negen van de tien keer op je eigen speelhelft te verdedigen. Daarbij speelt ookt nog de geluksfactor een rol. Het duurste elftal momenteel op de wereld, The Citizens, kreeg het niet voor elkaar om snel te scoren en zo bleef Wolverhampton erin geloven. Scrimmages, paal, lat, keeper, de linkerteen van de centrale verdediger: Wolves stond op kraken maar bleef overeind.

Uiteindelijk kwam die ene kans voor de Wolves en schoot Adama Traoré in de 80e minuut raak en rende als een gek richting het fraaie uitvak. Het waren waanzinnige beelden op tv en natuurlijk een kippenvelmoment voor de meesgereide fans in het uitvak. Even later kwam zelfs de kers op de taart toen Traoré zijn tweede doelpunt maakte en de overwinning vierde met de 3.000 uitfans. Een week om nooit meer te vergeten.

Danique Eijkenboom
Danique is gefascineerd met het Nederlandse amateurvoetbal en is daarvoor sportverslaggever bij De Limburger. Daarnaast heeft hij een enorme passie voor het Engels voetbal en de oude voetbalcultuur. Ook reist Danique graag zijn ploeg Ajax achterna in Europa en drinkt daarbij altijd graag een biertje.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.