Ingezonden

De grootste onbekende derby’s in Groot-Brittannië

Iedereen weet dat Tottenham Hotspur en Arsenal elkaar niet liggen, net als Manchester United en Liverpool. En wat te denken van de Old Firm, Rangers versus Celtic. Al met al zijn er een hoop geweldige derby’s in het Britse voetbal die iedere fan kent, maar er zijn ook nog een paar die minder bekend zijn. Toch zijn ze niet minder spannend en mooi, dus we raden alle voetbalfans aan om eens naar de volgende wedstrijden in Groot-Brittannië te gaan. Tijdens de reis kun je mooi een weddenschap plaatsen op deze duels op dit online casino Nederland.

  1. Portsmouth – Southampton

Vergeet geschiedenis, statistieken en recente records, de South Coast-derby is er een die je voelt, en soms is er gewoon geen betere barometer voor de naald, het gevaar en de betekenis van een rivaliteit dan deze. De twee steden – verwikkeld in oorlog, tragedie, geweld en voetbal – zijn een derby die het bekijken waard is, gezien hun verweven geschiedenis van hun posities in de competitie en de strijd buiten het veld. Op het moment spelen de clubs niet op hetzelfde niveau, maar hopelijk verandert dit snel en kun je Gonzo’s Quest spelen terwijl je op de tribune wacht totdat Portsmouth tegen Southampton begint.

  1. Blackburn Rovers – Burnley

Dit schreeuwt gewoon naar een vintage Engelse derby, nietwaar? De vlam van de amusant bijgenaamde ‘El Lanclasico’ brandt helder sinds hun eerste ontmoeting in 1888. Interessant genoeg wordt Accrington Stanley – dat pal in het midden van de twee ligt – doorgaans over het hoofd gezien als een rivaal, zoals Burnley en Blackburn Rovers ervoor kozen om elkaars vijand te zijn in de Engelse piramide. Het noordwesten van Engeland is bezaaid met veel voetbalrivaliteit, maar niet veel komen in de buurt van de omvang tussen deze twee. Burnley heeft nu de overhand, aangezien ze de geloofwaardigheid in de hoogste divisie hebben herwonnen en de derby van East Lancashire dus nog niet in de agenda’s staat.

  1. Exeter City – Plymouth Argyle

Een onderschatte parel, die altijd boven zijn gewicht uitstijgt in onderzoeken naar de beste rivaliteit in het Engelse voetbal, waarbij de belangrijkste ploegen van Devon hun graafschap op de been brengen, zelfs als de rest van het land het niet noodzakelijkerwijs de nodige lof geeft. Het gaat om meer dan alleen de drie punten die worden aangeboden als de twee elkaar ontmoeten. De Pilgrims en de Grieken dateren uit 1908 en kwamen voor het eerst met elkaar in botsing in een wedstrijd van de Southern League, toen de laatste 2-1 overwinnaars had. Dat gezegd hebbende, hebben de eerstgenoemden momenteel het recht om op te scheppen, aangezien ze meer wedstrijden hebben gewonnen in de lange en legendarische geschiedenis van het paar.

  1. Hearts – Hibernian

Twee trotse clubs opgericht in de jaren 1870 die de hoofdstad delen van een land dat bloed, zweet en tranen in het voetbal steekt, zorgt niet alleen voor een van de langstlopende derby’s van de sport, maar ook voor een van de meest gepassioneerde. De voetbalgekke stad Edinburgh heeft beide clubs al een tijdje onderdak gegeven, met de eerste wedstrijd tussen het duo op eerste kerstdag in 1875. Nog eens 660 wedstrijden volgden, waarvan iets meer dan de helft (336) competitief. Of het nu een vriendschappelijke wedstrijd is of een wedstrijd met een bepaalde inhoud, je kunt er het beste van uitgaan dat het gespeeld zal worden als de finale van het WK.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %