AmateurvoetbalGroundhopping

De grandeur van Robur et Velocitas in Apeldoorn

Hoewel je er tijdens het seizoen soms naar uitkijkt, lijkt de zomerstop altijd eeuwig te duren wanneer hij eenmaal begonnen is. Uitgestorven voetbalvelden, lege tribunes en saaie weekenden. Geen perfecte periode voor de voetbaljunks zoals wij. Om toch een beetje onze trillende handen te kalmeren, gaan we daarom maar langs bij lege sportparken. Gelukkig is ook daar nog genoeg schoonheid te vinden. Bijvoorbeeld in Apeldoorn bij Robur et Velocitas.

Robur et Velocitas: Kracht en snelheid

Daarom gaan we eens langs bij R.E.V.T. in het Gelderse Apeldoorn. Een club met een gigantische geschiedenis. Met haar oprichting in 1882 mag de club zichzelf zelfs de oudste van Gelderland noemen. Slechts negen jaar scheidt de club van een 150-jarig jubileum. Een indrukwekkend aantal. De naam van de club betekent in het Latijns ‘kracht en snelheid’ en zoals het een historische club betaamt was Robur et Velocitas van origine de club van de Apeldoornse elite.

Die grandeur van de lange historie proef je nog altijd als je een bezoekje brengt aan Sportpark Kerschoten. Sinds 1969 de thuisbasis van Robur et Velocitas. Een van de mooiste terreinen van Nederland. Met een ticketbox en hoofdtribune die doen vermoeden dat we te maken hebben met een stadion in plaats van het Sportpark van een derdeklasser. Een mooie tribune met laag dak en overal bordjes met boodschappen voor de leden. Zo vermaken we ons prima tijdens het rondje over Kerschoten. Hier komen we nog wel eens terug voor een wedstrijd!

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %