In de actualiteit

Charlton Athletic FC

Vlak na de tweede wereldoorlog speelde Charlton Athletic FC in het grootste stadion van Engeland: The Valley. Het raakte in verval, Charlton speelde in stadions van andere clubs totdat The Valley weer opgeknapt en waardig was om in te voetballen.

In januari 2014 vond de Belg Roland Duchâtelet dat het een goede investering was om Charlton Athletic FC te kopen. Net zoals hij dat vond van Standard Luik uit België, Carl Zeiss Jena uit Duitsland en AD Alcorón uit Spanje. Ook was hij voorzitter van het Belgische STVV en is zijn zoon voorzitter van het Hongaarse Újpest FC. Standard Luik is inmiddels verkocht aan Bruno Venanzi welke Duchâtelet ervan beschuldigd Standard Luik als melkkoe te hebben gebruikt met bijvoorbeeld de dubieuze transfer van Tony Watt naar Charlton Athletic FC. Watt werd voor 1,5 miljoen euro door Standard gekocht en stapte een jaar later gratis over naar Charlton.

De fans van Charlton zijn echter niet zo blij met deze man en zijn bestuur. Ze voelen zich niet meer verbonden met hun club. Er zijn zes managers sinds Duchâtelet eigenaar is versleten. Supporters worden gezien als klanten, en diegene die zeuren, dat is maar 2% volgens het bestuur. In werkelijkheid leeft het ongenoegen bij bijna iedere supporter.

Afgelopen zaterdag was de laatste actie in een reeks van protesten tegen Duchâtelet:  fans gooiden honderden stressballetjes tegelijkertijd het veld op waardoor de wedstrijd gelijk stilgelegd werd en het ongenoegen van de fans de wereld over kon gaan. En toch denkt Roland Duchâtelet niet aan verkoop, want de fans zien het natuurlijk allemaal verkeerd en ziet hij Charlton niet als een bedrijf om geld mee te verdienen, maar heeft hij echt een hart voor de club. Net zoals hij dat heeft voor Carl Zeiss Jena,  AD Alcorón, Újpest FC en ooit voor STVV en Standard Luik.

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Mark Boninsegna
Over de schrijver

Mark Boninsegna is vanaf zijn geboorte Feyenoordsupporter. Het was dat, of te vondeling gelegd worden. Heeft sinds 20 jaar een seizoenkaart en gaat minimaal één keer per jaar naar zijn favoriete Italiaanse club Hellas Verona. Hij heeft een zwak voor oude stadions waar “de pijn” vanaf straalt. Verder is hij gemeentedichter van Lansingerland en poëzieambassadeur van bibliotheek Oostland.
  Ook leuk om te lezen...
  Verenigd Koninkrijk

  Charlton Athletic supporters: passie bij de lokale trots

  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: Standard Luik

  In de actualiteit

  Rondje langs de velden (week 40)

  In de actualiteitUltras/fanatieke supporters

  Ultras Inferno pakken uit voor 20ste verjaardag