In de actualiteit

Brigata Fanatico komt met belangrijk statement

De Brigata Fanatico, supporters van FC Emmen, met pyro en een spandoek.
In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

De Brigata Fanatico, de sfeergroep van FC Emmen, is vandaag met een belangrijk statement naar buiten gekomen. Vorige week zijn er een aantal dingen gebeurd rondom de wedstrijd tegen FC Groningen. Er zijn een aantal individuen gestraft. Echter wordt nu ook de hele groep gestraft. En daar is de Brigata Fanatico het niet mee eens.

Brigata Fanatico

De Brigata Fanatico was er al op het moment dat FC Emmen een grijs clubje in de onderste regionen van de Jupiler League was. Op de kille vrijdagavonden maakten zij de sfeer al. Zij zorgden voor de steun van de spelers. Bij de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie werden wij met open arme ontvangen. En nu gooit de eigen club de deur keihard dicht. De supporters komen met een statement.

Statement

Hallo allemaal,

Zoals jullie allemaal weten hebben er rondom FC Emmen – FC Groningen enkele incidenten plaatsgevonden op de tribunes en er buiten. Hiervoor zijn er mensen deze week gestraft met stadionverboden, waarvan er een aantal flink buiten proporties zijn.

Nu wilden wij aanstaande zaterdag collecteren voor onze sfeeracties, die kosten geld, veel geld.

Vandaag hebben wij als vereniging het bericht ontvangen van FC Emmen dat dit bij doorgang geen steun van hun kant gaat opleveren.

Bizar in onze ogen. Onze vereniging heeft honderden leden, waarvan er velen uit en thuis altijd bij zijn.

Hoe kan de hele club onze mooie vereniging nu beoordelen op het gedrag van individuen. Enorm kortzichting en wat een keuze. #Hierkomikweg? Jullie vergeten het nu even. Wij waren er, ver voor de promotie al met sfeeracties, partybussen en mooie feesten.

Hoe kan de club zo kortzichtig reageren op haar enige fanatieke achterban?

De collecte zal daarom NIET doorgaan aanstaande zaterdag. Is dit wat de club wil? Geen mega doeken meer? Geen gezang vanaf zuid?

We zijn een volwassen vereniging die altijd achter onze club staat, maar willen ook als volwaardig behandeld worden.

We zijn er zaterdag, maar sfeer? Nee.

Wij hopen dat FC Emmen snel met de supporters om de tafel gaat om dit op te lossen. Dat er individuen worden beboet en gestraft is logisch als zij de mist in zijn gegaan. Echter is het onmogelijk dat de hele groep wordt gestraft.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Pyroboete in Emmen? Geen enkel probleem!

  In de actualiteitStart de Normalisatie

  KNVB en FOX: Nog ongemakkelijker dan Ciara

  In de actualiteit

  Derby van het Noorden: de enige echte

  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: FC Emmen