ActueelGroundhopping

FC Emmen: zeker Eredivisiewaardig!

Na de verrassende promotie van FC Emmen ging het in de traditionele media eigenlijk maar over één ding. Was Emmen wel Eredivisiewaardig? Zo’n kleine, nietszeggende club had vast en zeker helemaal niks te zoeken in de Eredivisie. Na de ruime nederlagen thuis tegen AZ en op bezoek bij Ajax was het een mening die veel journalisten gelijk weer van stal trokken. Emmen was een “campingelftal”, wat geen plaats in de Eredivisie verdiende. De overwinning tegen ADO werd voor het gemak maar even vergeten.

Nu zijn wij bij In de Hekken het eigenlijk pertinent oneens met de traditionele media als het op voetbal en voetbalsupporters aankomt. Nu is het zo dat ook wij niet heel erg veel aandacht aan de Brigata Fanatico hebben gegeven. Het kleine groepje fanatieke gasten is de afgelopen jaar keihard gegroeid. Zij organiseren partybussen naar uitwedstrijden en hebben de sfeer op hun eigen sfeervak erg goed voor elkaar. Van de club hebben ze de bekende ‘Blokhut‘ gekregen. Hier kunnen de fanatieke supporters hun PMDS houden. Een relatie tussen club en fanatieke supporters waar veel supportersgroepen erg jaloers op zijn.

Afijn, we besloten dus om de stoute schoenen aan trekken en met een groots plan aan te komen. Dankzij de gastvriendelijkheid van de club wisten we één fotograaf langs het veld en één fotograaf in het sfeervak te krijgen. Dankzij het contact met Arjan, de bekendste twitteraar van FC Emmen, werden we ongelooflijk vriendelijk ontvangen door de Brigata Fanatico van FC Emmen. De hele avond is ons fotografisch geen strobreed in de weg gelegd, onze dank daarvoor is heel groot. Het resultaat is een heerlijke fotoreportage.

Ruim 8.000 supporters zijn naar de strijd tussen de twee play-offwinnaars gekomen. De sfeer bij de Brigata Fanatico zelf was de hele wedstrijd lang geweldig. Ook op het veld lieten de spelers van Emmen zien zeker een plek in de Eredivisie te verdienen. Eeuwig jammer blijft de late tegentreffer, anders was er zelfs een terechte overwinning geboekt. De conclusie van de avond blijft zonder twijfel: FC Emmen is niet alleen Eredivisiewaardig, de club is gewoon een aanwinst voor de Eredivisie!

Beelden

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %