In de actualiteit

Derby van het Noorden: de enige echte

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Afgelopen zaterdag stond de Derby van het Noorden weer op het programma. Dagen, weken, wat zeg ik? Maanden lang wordt er uitgekeken naar dé Derby van het Noorden! De onderlinge rivaliteit tussen beide supportersgroepen stijgt naar ongekende hoogtes, en voor de winnaar staat er een serieuze bokaal te wachten! We hebben hier natuurlijk over de wereldwijd bekende Hondsrugderby, gespeeld door FC Emmen en FC Groningen. 

Bovenstaande zou een opening kunnen zijn uit het Dagblad van het Noorden, de regionale krant ziet clickbait in de onderlinge duels van de twee clubs en wil een sentiment creëren rondom de wedstrijd die er niet is. Supporters van beide clubs laten duidelijk merken het hier niet mee eens te zijn, maar de krant trekt zich daar niks van aan. Weer een duidelijk voorbeeld van de media die mijlenver afstaat van de supporterscultuur.

Ondanks dat het geen derby is, pakten beide supportersgroepen wel uit. De start van het seizoen moest worden ingeluid. Andere clubs pakten ook uit dit weekend.

In een spannende wedstrijd trekt het “grote” FC Groningen uiteindelijk aan het langste eind. FC Emmen verliest door een laat doelpunt.

FC Emmen tijdens dé Derby van het Noorden

FC Groningen tijdens dé Derby van het Noorden

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Jan-Pieter Westing
Over de schrijver

In het dagelijks leven actief als fan van FC Groningen. Daarnaast een studie volgend om leerkracht te worden in het basisonderwijs. Amateur voetbal is het mooiste wat er is. Trainer bij VV Middelstum JO11 en een enorme passie voor het trainerschap
  Ook leuk om te lezen...
  Dit was het weekend

  Dit was het weekend

  In de actualiteit

  Pyroboete in Emmen? Geen enkel probleem!

  In de geschiedenisboeken

  In De Geschiedenisboeken: ADO Europa in!

  In de Boeken

  Cupkoorts FC Groningen: de droom van elke supporter