Actueel

Derby van het Noorden: de enige echte

Afgelopen zaterdag stond de Derby van het Noorden weer op het programma. Dagen, weken, wat zeg ik? Maanden lang wordt er uitgekeken naar dé Derby van het Noorden! De onderlinge rivaliteit tussen beide supportersgroepen stijgt naar ongekende hoogtes, en voor de winnaar staat er een serieuze bokaal te wachten! We hebben hier natuurlijk over de wereldwijd bekende Hondsrugderby, gespeeld door FC Emmen en FC Groningen. 

Bovenstaande zou een opening kunnen zijn uit het Dagblad van het Noorden, de regionale krant ziet clickbait in de onderlinge duels van de twee clubs en wil een sentiment creëren rondom de wedstrijd die er niet is. Supporters van beide clubs laten duidelijk merken het hier niet mee eens te zijn, maar de krant trekt zich daar niks van aan. Weer een duidelijk voorbeeld van de media die mijlenver afstaat van de supporterscultuur.

Ondanks dat het geen derby is, pakten beide supportersgroepen wel uit. De start van het seizoen moest worden ingeluid. Andere clubs pakten ook uit dit weekend.

In een spannende wedstrijd trekt het “grote” FC Groningen uiteindelijk aan het langste eind. FC Emmen verliest door een laat doelpunt.

 

 

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %