Voetbal in België

Belgische club in handen van Manchester City

Welkom in België! Lommel SK is gisteren overgenomen door het imperium dat ook eigenaar is van Manchester City. 

Wat is de link tussen een Turkse wapenhandelaar en een Britse professionele pokerspeler? Ze bezitten beiden een Belgische voetbalclub. Op 7 mei 2020 behoort dus ook het miljardenimperium, eigenaar van o.a. Manchester City, tot merkwaardige eigenaren van een Belgische voetbalclub.

Bij Lommel SK was het chaos dankzij oud eigenaar Udi Shochatovitch. De Israëlische jurist weigerde nog te investeren na het mislopen van een proflicentie voor volgend seizoen. De club uit Noord-Limburg kon niet bewijzen dat het spelers, personeel, bedrijfsvoorheffing, etc. betaald heeft.Naast dit debacle beheert de man ook een voetbalacademie in Gambia.

De opzet is alvast niet om voetbal een oplossing te laten wezen voor één van de armste landen ter wereld. De Afrikaanse spelers maken via verschillende financiële constructies de man nog wat rijker. In een vroeger leven was Udi trouwens advocaat van Pini Zahavi, de spelersmakelaar die voetbalclub Moeskroen bezat en gebruikte als witwasmachine.

Nadat de eigenaar zijn handjes terugtrok was de club op zoek naar 1,7 miljoen euro om het hoofd boven water te houden. De City Football Group heeft dat bedrag even uit het spaarpotje getrokken.

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %