Columns

Als dingen samenkomen op de tribune

Soms komen dingen onverwacht samen. Niet zoals in een of andere gare autoreclame een pak met sneakers, maar echt samenkomen. Bijvoorbeeld wanneer de fans van PSG met een Goku-tifo willen laten zien hoe oppermachtig ze zijn.

Vanaf mijn zevende ongeveer kijk ik alle series van Dragon Ball. Toen nog op Yorin elke middag om vier uur of half vijf. En als je een keer een aflevering moest missen, was dat niet zo erg, want zaterdagmiddag werden alle vijf de afleveringen van de afgelopen week herhaald. Meestal keek ik ze, altijd samen met mijn broers en een aantal vrienden, allemaal twee keer.

Een jaar of wat eerder is mijn liefde voor het mooiste op aarde begonnen. Zaterdagochtend om negen uur ’s ochtends ergens drie dorpen verderop voetballen terwijl het twee graden was, in de F-jes keek je er niet van op of om. En na de wedstrijd thuis weer Dragon Ball Z kijken.

Goku

Normaal gesproken heb ik niet veel met Paris Saint Germain of Frans voetbal in het algemeen. Afgelopen weekend baalde ik dat ik de tv niet even had aangezet om het begin van PSG mee te krijgen. Een enorm grote Goku verscheen op de tribunes. Tot in de kleinste details hebben ze de saiyan nagemaakt, maar dan met een PSG logo op zijn borst. Voor mij een enorm kippenvelmoment. Zelfs van de slechte kwaliteit instagramvideo waar ik het eerst zag.

Hoewel Goku zelf niet staat voor de oppermachtigheid van PSG, maar juist voor kinderlijke naïviteit, is het mooi dat voetbal en (pop)cultuur op deze manier samen kunnen komen. Er zijn naast deze tifo namelijk nog tal van voorbeelden te noemen waar supporters (pop)cultuur veranderen in een fantastische tifo.

Ga daar vooral mee door!

[Coverfoto via Twitter PSG]

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Casper van Es
Over de schrijver

Voetballiefhebber in al zijn voegen. Van looplijnen en zonedekking tot aan de uitzinnige fans van San Lorenzo. Bezoekt graag wedstrijden in obscure voetballanden, maar schuwt de grote stadions ook niet. Fanatiek Ajacied.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Kunst, symboliek en Zlatan: La Derby Della Madonnina

  In de actualiteit

  Mooiste sfeeracties: week 47

  In de actualiteit

  Mooiste sfeeracties: week 34

  In de actualiteitIn de fotoreportagesIn de Toto divisie

  Spandoek FC Dordrecht: geen hekkenhangen, maar een tifo