Soms komen dingen onverwacht samen. Niet zoals in een of andere gare autoreclame een pak met sneakers, maar echt samenkomen. Bijvoorbeeld wanneer de fans van PSG met een Goku-tifo willen laten zien hoe oppermachtig ze zijn.

Vanaf mijn zevende ongeveer kijk ik alle series van Dragon Ball. Toen nog op Yorin elke middag om vier uur of half vijf. En als je een keer een aflevering moest missen, was dat niet zo erg, want zaterdagmiddag werden alle vijf de afleveringen van de afgelopen week herhaald. Meestal keek ik ze, altijd samen met mijn broers en een aantal vrienden, allemaal twee keer.

Een jaar of wat eerder is mijn liefde voor het mooiste op aarde begonnen. Zaterdagochtend om negen uur ’s ochtends ergens drie dorpen verderop voetballen terwijl het twee graden was, in de F-jes keek je er niet van op of om. En na de wedstrijd thuis weer Dragon Ball Z kijken.

Goku

Normaal gesproken heb ik niet veel met Paris Saint Germain of Frans voetbal in het algemeen. Afgelopen weekend baalde ik dat ik de tv niet even had aangezet om het begin van PSG mee te krijgen. Een enorm grote Goku verscheen op de tribunes. Tot in de kleinste details hebben ze de saiyan nagemaakt, maar dan met een PSG logo op zijn borst. Voor mij een enorm kippenvelmoment. Zelfs van de slechte kwaliteit instagramvideo waar ik het eerst zag.

Hoewel Goku zelf niet staat voor de oppermachtigheid van PSG, maar juist voor kinderlijke naïviteit, is het mooi dat voetbal en (pop)cultuur op deze manier samen kunnen komen. Er zijn naast deze tifo namelijk nog tal van voorbeelden te noemen waar supporters (pop)cultuur veranderen in een fantastische tifo.

Ga daar vooral mee door!

[Coverfoto via Twitter PSG]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.