Actueel

Ajax is niet het Nederlandse voetbal

Ajax zit vrijdag in de koker van de Champions League. Prachtig. Dat levert gegarandeerd weer toffe awaydays op. De KNVB verplaatste, om de wit-rood-witte te helpen, de wedstrijd Ajax – PEC. PSV boos. Waarom? Dat weet niemand. PEC boos. Waarom? 3 wedstrijden in een week is kut. Supporters op een doordeweekse dag het hele land door is ook kut. 

Woensdag bracht de KNVB nieuwe wedstrijd wijzigingen naar buiten. Volkomen logisch. Ajax is hard op weg naar historie. Nederland is het enige land ter wereld zo ongeveer, dat in juni het competitie schema publiceert. Met speeltijden en al. Logisch dat heel het schema nu rondom de hoofdstedelingen wordt gebouwd. Alles voor het Nederlandse voetbal.

Tijdens het bestuderen van de verplaatsingen valt iets geks op. De verschuivingen hebben niks met de Amsterdammers te maken. Feyenoord moet opeens een uur later starten. FC Utrecht – Vitesse wordt om 16.45 gespeeld. Heeft ook niets met rust voor Ajax te maken. Met wat dan wel? Kijkcijfers van Fox. Keiharde centen. En niets anders. Alles voor het Nederlandse voetbal, mijn reet.

Alles voor het Nederlandse voetbal. Sparta staat minimaal zes (!) internationals af aan een nationaal (jeugd)elftal. Voor het Nederlands voetbal. Als de club vervolgens de wedstrijd wilt laten verzetten, dan kan het opeens niet. Ongelofelijk. Hoezo alles voor het Nederlandse voetbal? Alles voor het geld. Kijkcijfers van Fox. Keiharde centen. De KNVB, onder leiding van supportershater Eric Gudde en seniel Michael van Praag. Anti pyro en anti supporters, staan op historisch grote afstand van de Nederlandse supporters én clubs.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %