Columns

Air Tottenham

Air Tottenham
Soms, heel soms, krijg ik als voetballiefhebber het gevoel dat deze sport toch echt om de supporters draait. Want hoe vaak bestuurders en spelers zich ook arrogant opstellen en ons het gevoel geven dat we gewoon ieder seizoen onze seizoenkaart moeten kopen, liefst nog een peperduur shirt er bij, en verder gewoon moeten zwijgen, keer op keer laten supporters hun onvrede blijken. De ene keer over het vertoonde spel, de andere keer over belachelijke prijzen van toegangskaarten, combi-regelingen en bespottelijke tijden waarop wedstrijden gespeeld worden.

En heel af en toe merk je dat er toch naar ons geluisterd wordt.

Zo zagen we eerder in Duitsland al spelers van Dortmund en Stuttgart de moeite nemen om na de wedstrijd in gesprek te gaan met ontevreden supporters, iets dat de spelers van PSV vorig seizoen ook deden. Gisteravond waren het de spelers van Roma die hun zwaar teleurgestelde fans op de Curva Sud een hart onder de riem kwamen steken.

Nog mooier is het gebaar dat Tottenham Hotspur deed aan de fans, want de club kon zich helemaal voorstellen dat deze supporters, die de club in de lengte en de breedte van Engeland achterna reizen, het af en toe niet zien zitten om op zondag helemaal naar Newcastle te moeten reizen om vervolgens na de wedstrijd weer terug te moeten naar Londen terwijl de meesten de volgende dag alweer vroeg op school, universiteit of werk moeten verschijnen.

En dus charterde de club een vliegtuig, waarmee de fans voor het luttele bedrag van 2,51 Pond van Stansted naar Newcastle kunnen vliegen. Een gebaar dat natuurlijk direct op veel bijval kon rekenen onder de fans, waardoor er inmiddels een tweede vliegtuig is geregeld en het uitvak in het St.James’ Park ongetwijfeld vol zal zitten.

Al met al prachtige ontwikkelingen, want inderdaad, het voetbal is van ons!

Gogme United
Gogme United is het alter-ego van Marcel Stephan (Amsterdam 1964), Ajacied sinds 1976 en daarmee hekkenhanger pur-sang. Verantwoordelijk voor onder andere onze literaire rubriek In de boeken Naast In de Hekken schrijft Marcel artikelen op z'n weblog Gogme United en is hij de oprichter/eigenaar van Gogme Web Services

Reageren is niet mogelijk.

0 %