Afgelopen vrijdag vierde een van de mooiste clubs van Nederland haar verjaardag. Go Ahead Eagles uit Deventer bestond precies 120 jaar. Reden voor de supporters om eens groots uit te pakken. Op de vrijdagavond verzamelen een paar honderd supporters rondom het stadion om een eerbetoon te geven aan de club waar zij van houden: proficiat Eagles!

120 jaar Go Ahead Eagles betekent ook 120 jaar volksclub. Dat zie je vanavond aan alles. In de iconische Vetkampstraat, de bekendste voetbalstraat van Nederland, is van alles verzameld. Man, vrouw, jong en oud. Iedereen is aanwezig om een prachtig verjaardagscadeau te schenken aan de Deventerse voetbalclub. Rond half 8 worden er 192 fakkels uitgedeeld, een verwijzing naar het oprichtingsjaar 1902 natuurlijk. Even later wordt er afgeteld en gaat er vuurwerk de lucht in terwijl de hele straat gevuld is met fakkels. Voor anderhalve minuut verandert de Vetkampstraat aan een gloeiend eerbetoon voor Go Ahead Eagles. 120 jaar oud en voor eeuwig een volkslcub!


Dank aan Han Balk en Sfeerteam ADHD voor (een deel van) de beelden.

Update: 
Ook voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd nog eens stilgestaan bij 120 jaar Go Ahead Eagles door middel van twee schitterende spandoeken met onder meer enkele clublegendes erop. Nogmaals proficiat!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.