Voetbalsupporters

10 jaar NEC & Motherwell gevierd met tifo en pyro in De Kuip

Nadat in december 2023 al de 10-jarige vriendschap tussen Motherwell en NEC was gevierd in het uitvak bij Saint Mirren, was het afgelopen weekend tijd voor deel 2 van de viering. Ditmaal in De Kuip in Rotterdam, waar de Nederlandse en Schotse supporters met een tifo en pyro de kroon zetten op een decennium-lange vriendschap.

Een vriendschap die per toeval ontstond nadat enkele Schotse supporters hun voormalig spits Michael Higdon gingen bezoeken in Nijmegen. Het bezoekje leidde tot contacten tussen beide supportersgroepen en vervolgens tot een vriendschap waarbij vanuit beide kanten regelmatig bezoekjes werden gepleegd richting de andere kant van de Noordzee. Deze zomer nog verzorgden de supporters een pyroshow in Haaksbergen voor een oefenwedstrijd van Motherwell.

Nijmegen & Motherwell

Eind vorig jaar was het inmiddels 10 jaar sinds het ontstaan van de vriendschap tussen NEC en Motherwell. Dat werd dus in twee delen gevierd, waarbij de eerste stap een bezoek van de NEC-supporters aan Schotland was. Ongeveer 25 Nijmeegse supporters sloten aan bij een bezoek aan Saint Mirren, waarbij een gezamenlijke tifo en een massale pyroshow werden gegeven.

Afgelopen zondag stond deel twee van het feest op het programma. Dankzij de winterstop in Schotland, waren het nu zo’n 30-40 Schotse supporters die het Kanaal overstaken. Als locatie van de viering werd gekozen voor het uitvak in De Kuip, waar NEC het opnam tegen Feyenoord. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een gezamenlijke tifo van NEC x MFC getoond. Hiervoor werden een tiental fakkels en enkele strobo’s afgestoken door beide supportersgroepen.

Dat de wedstrijd na een 2-0 achterstand eindigde in een 2-2 zorgde ervoor dat het feest nog eens extra gevierd kon worden. Hoewel het voor veel mensen op Twitter zo te zien een ‘strange connection’ is, is het een hechte vriendschap tussen twee supportersgroepen met een vergelijkbare mentaliteit. 10 years Motherwell & Nijmegen. Gefeliciteerd!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %