Voetbalsupporters

Supporters NEC & Motherwell vieren 10 jaar vriendschap in Schotland

Tijdens de wedstrijd tussen Saint Mirren en Motherwell vierden de supporters van NEC en Motherwell het 10-jarig bestaan van hun vriendschap. In het Schotse uitvak werd een gezamenlijke tifo getoond met de nodige pyro. De kroon op een decennialange vriendschap tussen de Nederlandse en Schotse supporters.

Een vriendschap die per toeval ontstaan is na de transfer van de Engelse spits Michael Higdon. Higdon vertrok in 2013 na twee succesvolle seizoen van Motherwell naar NEC. De altijd hardwerkende spits was zeer geliefd in Schotland en enkele supporters planden daarom een reis om de voormalig publiekslieveling op te zoeken bij zijn nieuwe clubs. Hier raakten de Schotten aan de praat met wat fanatieke NEC-supporters en een vriendschap was geboren.

Joint love

Een vriendschap die door de jaren heen heeft geleid tot vele wederzijdse bezoekjes en tifo’s. Meerdere malen kwam een grote groep Nijmegenaren naar Schotland en vice versa. In Schotland volgde een ‘Joint Love’ tifo, terwijl er in Nijmegen een NEC x MFC tifo was op vak 080. Toen Motherwell in 2018 de bekerfinale haalde waren ook vele Nijmegenaren aanwezig.

De vriendschap die in 2013 begon is ook doorgezet door de nieuwe generatie supporters in Schotland, die van Block E – sinds 2019 de fanatieke groep bij Motherwell. Nog altijd gaan kleine groepjes vrijwel jaarlijks heen en weer tussen Nederland en de UK voor wedstrijden. Toen Motherwell deze zomer de voorbereiding in Nederland had, zorgden beide supportersgroepen voor een gezamenlijke pyro in Haaksbergen.

Nijmegen & Motherwell

Voor het 10-jarig bestaan wordt nogmaals een massale trip gepland. Ongeveer 25 supporters maken vanuit Nijmegen de reis naar Motherwell, onder de rook van Glasgow. Hier staat een gezamenlijk bezoek aan de uitwedstrijd tegen Saint Mirren op het programma. Een stadswandeling met ongeveer 100 supporters door Paisley leidt tot veel nerveuze Schotse politie met verder weinig gedoe.

Voorafgaand aan de eerste helft wordt een gezamenlijke tifo getoond. Nijmegen en Motherwell staat er naast beide logo’s van de club, met het 10 years symbool er tussen in. Hierna wordt over de gehele tribune fakkels afgestoken. Een massale pyroshow die dient als de kroon op 10 jaar vriendschap tussen de Nederlandse en Schotse supporters!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %