Voetbalsupporters

Pezen in de provincie; zomer van de vriendschap

Vrijwel elke Nederlandse ultragroep heeft er een of meerdere. Vriendschappen met buitenlandse clubs. Gelukkig waren er deze zomer weer enkele clubs bereid om met de supporters mee te denken voor een onderlinge vriendschapswedstrijd. Supporters van FC Twente, Sparta en De Graafschap waren de gelukkigen deze zomer.

De voorbereiding is ook het uitgelezen moment voor clubs om een geste te doen aan de supporter in de vorm van een mooie vriendschapswedstrijd. Bij NEC lieten ze helaas na wat ze bij Sparta, De Graafschap en FC Twente wel deden, dus namen de supporters daar het heft maar in eigen handen om toch de vriendschapsbanden nog eens extra te versterken. Zo werd het al met al een mooie zomer van de vriendschap.

HSC’21 – Motherwell

Toen Motherwell aankondigde een trainingskamp in Nederland te beleggen regende het al snel reacties op Twitter: “announce NEC friendly”. De ultras van NEC en Motherwell zijn namelijk al jaren goed bevriend. Helaas wilde de Nijmeegse club er niet aan, want de voorbereiding zou pas later starten. Dus besloten de ultras van NEC en Motherwell dan maar om samen op pad te gaan naar Borculo voor de oefenwedstrijd tegen HSC’21. Een groep van zo’n 50 supporters zorgde daar voor een mooie gezamenlijke pyroshow én een streaker.

Sparta Rotterdam – Zulte Waregem

Op het Sportpark van FC Axel in Zeeuws-Vlaanderen namen Sparta Rotterdam en Zulte Waregem het tegen elkaar op in een oefenwedstrijd. Een locatie mooi tussen Rotterdam en Waregem in. Zowel de Belgische South Lane Crew als de Nederlandse Spangenaren waren aanwezig voor een tifo + pyro.

Schalke 04 – FC Twente

Vorig jaar stond de wedstrijd in de Grolsch Veste op het programma; dit seizoen werd een vervolg gegeven aan die wedstrijd met een herhaling in de Veltins Arena. De vriendschap tussen Schalke 04 en FC Twente is een van de bekendste van Nederland en wijd verspreid onder de gehele achterban. Grote aantallen Tukkers maakten dus ook de trip naar Gelsenkirchen, wat zorgde voor mooie beelden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door F’88 (@fr88nk)

MSV Duisburg – De Graafschap

In het PCC-Stadion in Homberg namen MSV Duisburg en De Graafschap het tegen elkaar op in een oefenduel. Tussen de Brigata Tifosi van de Superboeren en de Proud Generation Duisburg bestaat als jarenlang een hechte vriendschap. Tijdens de oefenwedstrijd – iets wat de gemeente Doetinchem in lijn met andere laffe Nederlandse bestuurders weer niet aandurfde in eigen land – werden daarom twee verschillende sfeeracties met pyro getoond.

Beelden: BT’03

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %