FotoreportagesGroundhopping

Zal Brecht SK ooit het voorbeeld van KFC Sint-Lenaarts volgen?

KFC Sint-Lenaarts is misschien wel de bekendste ploeg van de gemeente Brecht (inclusief de deelgemeentes), maar de kerngemeente Brecht zelf heeft ook een eigen ploeg. K Brecht SK voetbalt al heel wat jaren, maar heeft totnogtoe de nationale divisies niet kunnen halen.

Tot in tweede provinciale

Brechtsche Sportkring werd in 1931 boven de doopvont gehouden. De deelgemeentes waren iets sneller ‘in the game’. KFC Sint-Lenaarts en K Antonia FC (toen nog deel van Brecht, nu deel van Zoersel) werden enkele jaren eerder opgericht. Enkel Sint-Job-In-’t-Goor startte later pas een eigen team. Wuustwezel, Rijkevorsel en Hoogstraten vormden vast het goeie voorbeeld.

Doorheen de jaren wist Brechtsche SK wel op te klimmen tot op het tweede provinciale niveau in 1937 en kon daar enkele jaren proeven van het hoogste niveau dat ze uiteindelijk zouden halen. In 1942 zakten ze weer en zo’n dertig jaar lang zou het derde niveau hun ’thuisbasis’ vormen. Intussen werd de naam iets aangepast naar K Brecht Sporting Klub.

Ooit naar nationale?

Tussen 1975 en 1990 zakte de ploeg enkele keren naar het laagste niveau, maar telkens wisten ze terug te komen naar derde provinciale. Daarna zouden ze wel weer kunnen proeven van die tweede provinciale divisie. Tweemaal wisten ze kampioen te spelen in de jaren 90, maar telkens zakten ze weer. Op dit moment zitten ze weer in het laagste niveau. Maar hopelijk kunnen de charmante staantribunes ooit genieten van de eerste provinciale reeks, of wie weet meer…

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %