Against Modern Football

Wij van WC-eend…

sepp blatter en michel platini. Foto via Action Images / Pro Shots

Waar we nu natuurlijk allemaal hadden verwacht dat de FIFA de onderste steen boven zou krijgen als het gaat om de toewijzingstrajecten voor de WK’s van 2018 en 2022 kwam de ethische commissie van de FIFA zelf tot de conclusie dat alles rechtmatig is verlopen.

Terwijl het bewijs van een corrupte wereldvoetbalbond zich de laatste jaren in razend tempo opstapelt en iedereen ook gewoon weet dat deze boevenbende de wereld voor de gek houdt met slogans als ‘for the game, for the world’ komt de organisatie zelf tot de conclusie dat er niets aan de hand is met de toewijzing van de WK’s in Rusland en Qatar.

Qatar (land van slavendrijvers) heeft volgens de FIFA niets verkeerds gedaan rondom de toewijzing van het WK en daarmee wijst het de beschuldigingen dat Qatar maar liefst 4 miljoen euro aan steekpenningen zou hebben betaald resoluut van de hand. Ook zou er met de keuze voor Rusland in 2018 niets mis zijn, al werd daar nog subtiel aan toegevoegd dat als dit wel het geval was dit maar in zeer beperkte mate zou zijn. Het feit dat Rusland geen enkele documentatie kon overleggen hoe het ‘bid’ tot stand was gekomen maakte verder niet uit natuurlijk.

Ondanks dat hoofdonderzoeker van de ethische commissie, Michael Garcia heeft verklaard de resultaten van het onderzoek best openbaar te willen maken werd dit door zijn bazen uiteindelijk als ongewenst gezien. Openbaring van de dossiers zou de FIFA namelijk wel eens in een lastig juridisch pakket kunnen brengen.

Door de uitkomsten van dit ongetwijfeld diepgravende onderzoek heeft de FIFA besloten dat er geen nieuw toewijzingsproces komt voor de toernooien van 2018 en 2022 en dat de kous hiermee dus af is.

En de rest van de voetbalwereld dan? Die kijken ongetwijfeld gewoon weer toe en blijven lekker potjes voetballen onder de vlag van de bond…

(foto via Peter Cziborra /  PRO SHOTS)

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %