Voetbalsupporters

We’re gonna win the league!

Copyright-ProShots-1068372

We’re gonna win the league, we’re gonna win the league! Het klinkt in het seizoen 2015-2016 niet op Old Trafford, Anfield of Stamford Bridge. Het wordt gezongen in het King Power Stadium. Of mooier, op Filbert Way. De weg waaraan het stadion van Leicester City ligt. Nee, Leicester City wordt niet eens kampioen van het tweede, derde of zelfs vierde voetbalniveau van Engeland. Het is evenmin ludiek bedoeld.

We’re gonna win the league wordt in Leicester gezongen omdat City aan de leiding gaat in de poenerige Premier League, de competitie waarin de ene sjeik nog meer uitgeeft dan de andere gekke Rus. Uitgelaten fans kunnen hun ogen niet geloven. Het bescheiden Leicester City is nog nooit kampioen van Engeland geworden. Twee seizoenen geleden speelde Leicester City bijvoorbeeld nog competitiewedstrijden op het tweede niveau tegen Yeovil Town op het knusse Huish Park.

Nu is alles anders. De landstitel gloort. Sinds de Engelse Koning Richard III in Leicester is herbegraven presteert Leicester City onmogelijke dingen (het graf van de oude koning werd in 2013 ontdekt onder een parkeerplaats in Leicester en de koning is in maart 2015 tegenover diezelfde parkeerplaats in een kerk herbegraven). Een voetbalsprookje dat Engeland en de wereld betovert. Sinds maart 2015 zette Leicester City een inhaalrace in. The Foxes stonden onderaan. Door van de laatste negen wedstrijden er zeven te winnen werd degradatie uit de Premier League ontlopen. Een jaar en een trainerswissel (Nigel Pearson werd in de zomer opgevolgd door de Italiaan Claudio Ranieri, al was er ook even sprake van Guus Hiddink) later staat Leicester City fier aan kop van de Premier League.

We’re gonna win the league,
We’re gonna win the league,
And now you’re gonna believe us,
And now you’re gonna believe us,
And now you’re gonna believe us,
We’re gonna win the league!

Het gezang wordt alsmaar sterker op Filbert Way. De melodie is afkomstig van het wereldwijd bekende liedje For He’s a Jolly Good Fellow. Makkelijk mee te zingen, om op feestjes iemand in het middelpunt te zetten. The Jolly Good Fellow van Leicester is de legendarische topscorer Jamie Vardy. Immers, ‘No Vardy, no party’.

De gunfactor is hoog. Fans van laaggeklasseerde clubs zingen naar de fans van Leicester op dezelfde melodie ‘You’re gonna win the league’. Vooral omdat het sprookje van Leicester City zo indruist tegen het tijdsbeeld. Het dubbeltje, dat het van een kwartje wint. Het mythische voetbalsprookje op Filbert Way dient alleen nog te worden voltooid. They’re gonna win the league!

https://www.youtube.com/watch?v=yeqjOjE_eYo

[foto via Pro Shots / Action Images]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %