Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

In de videotheek

Weihnachtssingen bij Union Berlin

Dat Union Berlin een bijzondere club is -en dat is vooral te danken aan de eigenzinnige aanhang-, mag inmiddels wel bekend zijn. Op het moment dat het niet goed gaat met de club (en dat komt nog wel eens voor) doen de supporters er alles aan om hun grote liefde te redden. Zit de club in financiële nood? Geen probleem: Supporters geven hun bloed aan de bloedbanken en storten de vergoedingen over aan de club. Dreigt het stadion vanwege veiligheidsredenen afgekeurd te worden? Ook geen probleem: Even de handen uit de mouwen steken en 14.000 werkuren later hebben de fans ‘eventjes’ een nieuw stadion gebouwd.

Wat de fans ook ieder jaar doen is het vieren van de kerst, met de Weihnachtssingen. Op de avond voor kerst is het Stadion An der Alten Försterei toneel van deze prachtige traditie, waarbij tienduizenden fans zich in het stadion verzamelen om samen de kerst in te luiden. De traditie begon in 2003, toen 89 fans op kwamen dagen en de afgelopen keer kwamen er maar liefst 28.500 fans naar het stadion en luidden vol overtuiging hun kerst in. Hoe dat eruit ziet? Check de uitgebreide film hieronder en geniet van de Weihnachtssingen!

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

Martijn M.
Over de schrijver

Martijn is redacteur en vaste schrijver voor In De Hekken. Daarnaast beheert hij de In De Hekken Instagram pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver is voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht laat schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.
  Ook leuk om te lezen...
  Dit was het weekend

  Dit was het weekend

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Football without fans is nothing

  DuitslandGroundhoppingIn de actualiteit

  Union Berlin, Unsere Liebe!

  GroundhoppingIn de actualiteit

  Altona 93: voetbal een hinderlijke onderbreking