We spraken met

We spraken met: ForzaNEC

“Als je bijna twintig jaar bestaat zijn er meerdere hoogtepunten. Europees voetbal halen in 2003, in 2008 bijna iedereen verslaan en overwinteren in Europa. De overwinning in Arnhem in 2012 zorgde voor een bezoekersrecord, maar ook het kampioenschap in 2015 was indrukwekkend.”

Stel jullie zelf even voor:

ForzaNEC is een NEC fansite met op dit moment 15 medewerkers. De redactie bestaat uit 10 personen. Daarnaast zijn er ook mensen actief die vanaf het begin al bij de site betrokken zijn.

Bron: ForzaNEC

Hoelang bestaan jullie al?

Al heel lang, sinds 2001. Bijna 18 jaar! De site heeft echter meerdere gedaanteverwisselingen ondergaan. Nu hebben we al een aantal jaren een vaste team.

Waarom zijn jullie met de site begonnen?

Eind jaren 90, bij de opkomst van het internet, was er een grote NEC site: NEC The Best. Hier kwam al het laatste nieuws op en er was een groot internetforum. Het was toen een van de weinige plekken waar je online kon discussiëren over NEC. Je had geen Facebook en Twitter. In 2001 stopte NEC The Best. De ene beheerder ging aan de slag bij de officiële site van NEC (die hadden ze nog niet), de ander ging door met een nieuwe site en dat was ForzaNEC.

Hoe benaderen jullie de club? Kritisch? Puur voor het nieuws etc?

Positief kritisch. ForzaNEC is altijd een site geweest met een positieve toon, voor NEC, maar ook met een kritisch geluid. Dat kan door columns, maar ook artikelen waarin bloot wordt gelegd wat er misgaat bij NEC. We hebben wel een journalistieke inslag. We maken wedstrijdverslagen en interviewen ook de trainer en spelers na iedere wedstrijd.

Doen jullie buiten de site om dingen voor de club?

We hebben dagelijkse updates om onze site en socials. Daarnaast nemen we sinds kort iedere week een Podcast op: de Jarda Podcast. Een podcast is een audiouitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden (red.)

Onderhouden jullie contact met de club en/of spelers van de club?

Iedere zes weken hebben we contact met de directie van NEC. Hierin bespreken we alle lopende zaken. Updates over de sportieve situatie, financiële situatie, de voetbalschool, de commercie, de supporters- en media -zaken. Na iedere wedstrijd interviewen wij de spelers. Deze zijn te zien op onze website 

In welk vak zitten jullie bij je club?

We zitten verspreid in het hele stadion, voornamelijk de Gofferttribune (vak 080, L en M) maar hebben ook een plek op de perstribune van NEC.

Mooiste moment met de club?

Als je bijna twintig jaar bestaat zijn er meerdere hoogtepunten. Europees voetbal halen in 2003, in 2008 bijna iedereen verslaan en overwinteren in Europa. De overwinning in Arnhem in 2012 zorgde voor een bezoekersrecord, maar ook het kampioenschap in 2015 was indrukwekkend.

Bron: Groundhopping.de

Wat vinden jullie de tofste awayday

Uitwedstrijden met eigen vervoer zijn het mooist. De Graafschap-uit, altijd vol vak en geweldige sfeer. Maar onlangs ook Volendam-uit. Eerst de Dijk op en daarna de wedstrijd. Zo zou het altijd moeten zijn.

Een foto van jullie supporters die iedereen moet hebben gezien:

HSV-NEC in 2009. Met 4.000 supporters waren we in Hamburg.

Bron: Rob Koppers

Wat willen jullie verder nog kwijt?

Wees trots op je fansites! Vergeet niet dat er veel vrijwilligers iedere week hun vrije tijd in steken. Zonder fansites, met goede artikelen, blijven alleen de officiële kanalen over. Het is niet vanzelfsprekend dat die verslagen er zijn, dat er hele Instagram- updates komen. Koester de fansites.

Waarop kunnen de lezers jullie volgen?

Facebook, Instagram, Twitter, Soundcloud

Welke fansite wordt hierna aan het woord gesteld?

De fansite FCTwente.net is al jaren een begrip. Al jaren brengen zij het laatste nieuws over Twente. Ik denk dat zij ook al bijna twintig jaar bestaan.

Dit is een verhaal in de serie We spraken met. Klik hier voor alle verhalen van deze serie.

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

In het dagelijks leven actief als fan van FC Groningen. Daarnaast een studie volgend om leerkracht te worden in het basisonderwijs. Amateur voetbal is het mooiste wat er is. Trainer bij VV Middelstum JO11 en een enorme passie voor het trainerschap
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteit

Legio Noviomagum en HKN vieren 120 jaar NEC Nijmegen

In de actualiteitIn gesprek met

In gesprek met: Ryan Koolwijk

In de actualiteit

NEC zet grote stap naar supportersvriendelijk uitvak

In de actualiteit

NEC toont prachtige video: Barreto keert terug op het oude nest