Voetbalsupporters

Voetbalsupporters kijken liever thuis dan in het stadion

Dit weekend start de Keuken Kampioen Divisie. Helaas hebben we nog altijd te maken met absurde Coronamaatregelen. In België is het profvoetbal inmiddels weer herstart, maar wel zonder supporters. In Nederland moeten we anderhalve meter afstand houden, zitten, niet zingen en niet juichen. Hierdoor lijken fanatieke supporters massaal weg te blijven.  Voetbalsupporters kijken liever thuis dan in het stadion. 

Voetbalsupporters kijken liever thuis

69% van de supporters geeft aan liever thuis op TV te kijken dan met vrienden in het stadion. ”Ik luister liever via de radio waar ik de lege tribunes niet hoef te zien. Zo hoef ik in elk geval de tennissfeer niet mee te krijgen.” Een andere supporter geeft aan: ”Ik ga liever naar een amateurclub om met mijn poten in de modder te staan, dan met de voeten op tafel naar voetbal op tv te kijken…”

Een supporter van ‘Dordt’ geeft aan mazzel te hebben. ”Bij FC Dordrecht kunnen waarschijnlijk alle seizoenkaarthouders naar binnen. Het geluk van een kleine club.” Supporter Erwin zegt: ”Eerst ervaren dan oordelen. Denk dat ik het echt helemaal niets aan zal vinden in het stadion. Maarja, in plaats van vier keer in de maand zal die ene keer misschien wel ‘bevrijdend’ aanvoelen. Geen idee. Op naar volle stadions!” Anderen veel gehoorde opmerkingen zijn: ”We komen voor de beleving, dan voor het voetbal.” Ook zijn er genoeg supporter die wel willen: “Alles om weer thuis te zijn!”

Inmiddels heeft de Brigata Tifosi, de sfeergroep van De Graafschap, al aangeven niet naar de wedstrijden toe te komen. ”Geen biertje vooraf in ons honk, niet zij aan zij op ons vak. Geen vocale ondersteuning en volle passie en emotie juichen bij een doelpunt of overwinning.”

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %