Columns

Voetbalsupporter voor het leven!

Met clubs als Roda JC, Feyenoord en Paris Saint-Germain, en enkele optredens in Oranje op je CV ben je vandaag de dag als voetballer bekender dan wie dan ook en financieel binnen voor de rest van je leven. Als je daarnaast ook nog eens kampioenschappen hebt gevierd in Rotterdam en Parijs dan heb je het echt gemaakt en zal iedereen je tot in lengte van dagen herinneren.

Hoe anders was het in de tijd zonder mediagekte en social media! Ondanks de nodige aandacht in de kranten of een sporadisch optreden op TV was de bekendheid vooral lokaal en de financiële waardering kwam vanuit de club waar je op dat moment voor speelde. Zodra de voetbal carrière eindigde moest er gewoon gewerkt worden om brood op de plank te brengen. En dat tot aan het pensioen.

Pierre Vermeulen is zo een grote voetbalspeler. Samen met Dick Nanninga bestormde hij in zijn Roda JC tijd menig achterhoede en dartelde hij sierlijk om vele verdedigers heen. Met Johan Cruijff behaalde hij het landskampioenschap én won hij de beker met Feyenoord. Twee seizoenen later won hij voor het eerst in de historie van de Parijzenaren het kampioenschap met PSG.

Die successen zijn vervlogen en vandaag de dag maakt hij samen met zijn kersverse echtgenote wekelijks vele uren in de fanshop van Roda JC. Daarnaast verricht hij de nodige hand en spandiensten voor de Limburgse club en in de zomermaanden is hij druk in de weer met een voetbalschool. Altijd aan het werk. Voortdurend bezig met en voor de club. Altijd voetbal!

Daarnaast is hij gepassioneerd supporter van Roda JC. De liefde voor de overige clubs waar hij voor speelde is ook altijd nog ruim aanwezig maar de “koempelclub” uit Kerkrade is zijn grote echte liefde. Elke thuiswedstrijd zit hij op zijn vaste stek op de tribune. Vol aandacht volgt hij het spel en gepassioneerd kan hij reageren op wat hij op het veld ziet. Maar immer ingetogen en correct op de zo voor hem typerende wijze. Geen onvertogen woord over de vereniging, hoe moeilijk sommige dingen ook gaan de laatste tijd in het Zuiden. Iedereen heeft een mening en Vermeulen geeft die van hem ook, maar steevast met respect naar de club waar hij oh zo mooie voetbal jaren beleefde.

In Kerkrade wordt hij wel herkend en nog altijd enorm gewaardeerd door supporters en (oud) spelers. Voor iedere bezoeker van de fanshop staat hij klaar en neemt hij ruim de tijd. Hij is altijd in voor een praatje over vervlogen tijden of over nieuwe aanwinsten van de club. Elke supporter krijgt een vriendelijke glimlach en een vrolijke begroeting of een amicale knipoog. In het supportershome kan hij rustig leunend aan de bar of zittend in een hoekje genieten van een sigaretje en biertje. En ondanks dat clubadviseur Nicolas Anelka of onlangs bezoeker Thierry Henry vriendelijk vragen om met de voormalige sterspeler van Paris Saint-Germain op de foto te mogen blijft Pierre de gewone jongen die hij altijd is geweest en ondergaat hij alle aandacht gelaten en bijna verlegen.

De aankomende thuiswedstrijd is hij zeker weer van de partij. Op zijn vaste plekje op de tribune tussen de Roda JC supporters. Pierre is een echte “koempel” en voetbalsupporter voor het leven.

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Mark Aretz
Over de schrijver

Mark Aretz is een enthousiaste voetballiefhebber. Regelmatig bezoekt hij wedstrijden in binnen-en buitenland. Wedstrijden van Roda JC maar ook Borussia Dortmund of KV Mechelen zijn onvergetelijk. Het binnenlopen van een nooit eerder bezocht voetbalstadion en het zien aanzwellen van een massa mensen op een tribune intrigeert hem enorm en is elke keer weer een fantastische ervaring. Dat speciale gevoel en de kleine, onopvallende randzaken in het voetbal zijn een reden om zijn ervaringen en mening zo af en toe op papier te zetten.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  De ellenlange martelgang voor Roda-supporters

  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: Roda JC

  Columns

  Wat als mijn cluppie er niet meer is?

  In de actualiteit

  Geen uitsupporters bij Limburgse Derby