FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in SpanjeVoetbal in Zuid-Europa

Voetballen onder de zon in het Spaanse Carboneras

De vakantieperiode sluipt weer dichterbij. Dat betekent even geen voetbal meer. Toch niet in eigen land. Maar dat kan wel tijdens vakantietripjes. Wij gingen ons al even beproeven in Spanje. Eerste stop; Carboneras.

Jonge geschiedenis

In het Andalusische Almeria ligt het kleine dorpje Carboneras. Waarschijnlijk meer bekend voor vakanties en stranden, maar voetbal is er ook niet vreemd. Een nadeeltje is wel dat het wat lastiger is wat meer te weten te komen over de geschiedenis van nobele onbekenden. We vermoeden dat de ploeg in 1990 werd opgericht als Union Deportivo Carboneras.

Daarna zou de naam dan gewijzigd zijn naar Carboneras CF oftewel Club Deportivo Carboneras Atletico. Van bij de start speelt de club al in het Estadio Municipal de Futbol Blas Belmonte, voorheen beter bekend als Las Marinicas (genoemd naar het naburige strandgebied). En een prachtig stadionnetje is het wel, al doet het kunstgras het stadion weinig eer aan.

Kleine succesjes

Zo’n jonge ploeg zal vast wel nog niet veel bereikt hebben, horen we je denken. Maar daar ben je dan mis. De club wist het al verschillende keren te schoppen tot in de Tercera Division, wat omgerekend het vijfde niveau in Spanje betekent en het laagste niveau op nationaal vlak is. Toch niet slecht voor een clubje dat amper 32 jaar bestaat.

Op dit moment spelen ze in de hoogste regionale reeks in Andalusië en bekleden ze er zelfs de eerste plek. Mogelijk zijn ze dus terug op weg naar nationaal voetbal. Ben je op doorreis in het zuiden van Spanje? Dan is dit misschien wel een leuke tussenstop naast alle grote en bekendere clubs.

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %