Voetbal in Kroatië

Voetballen naast fort van Game of Thrones

Het terrein van Uskok Klis, een club uit de Kroatische vierde divisie, is prachtig gelegen. Aan de ene kant een bergachtige omgeving en aan de andere kant een eeuwenoud fort waar opnames van Game of Thrones zijn gemaakt. 

Het fort in Klis is niet ver verwijderd van Split. Een kort ritje met de auto brengt je naar de toeristische trekpleister. Bij de voetbal- en stadionliefhebbers die hier langskomen springt er ook iets anders in het oog: de tribune van Uskok Klis. Deze past mooi in de compilatie van Backdrop FC: adembenemende voetbalomgevingen.

 

Game of Thrones

Fans van Game of Thrones kunnen in de regio van Split hun geluk niet op. Naast verschillende plekken in de stad die voor opnames zijn gebruikt is dit fort ook toneel geweest van de serie. 

Uitzicht

Vanaf verschillende delen van het fort heb je een geweldig uitzicht op het terrein van Uskok Klis. Voor de inwoners in Kroatië is het misschien heel normaal, maar inwoners van de Lage Landen vinden zo’n uitzicht niet in hun eigen land. 

Gelukkig staat er bij zulke clubjes altijd wel een hekje of poortje open. We konden zo het veld op voor wat foto’s. Er was geen wedstrijd gaande, maar we konden snel concluderen dat er al vele ballen de bergen in zijn beland. De kans is groot dat de bal het complex uitvliegt als een speler een bal hard en hoog wegwerkt richting de lange zijde. 

De club zit onder andere in de competitie met RNK Split en GOSK Dubrovnik. Liefhebbers voor een wedstrijdbezoek zullen het schema van de Tréca HNL Zuid in de gaten moeten houden.

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %