Keuken Kampioen Divisie

Voetbal is er voor de fans? Niet in Rotterdam!

Voetbal is er voor de fans, al is daar afgelopen anderhalf jaar niet meer veel van te merken. Ook in Kralingen werd steun voor de club niet op prijs gesteld, maar de periodetitel kon na een picknick bij vrieskou toch nog met de spelers worden gevierd.
Als je club na drie jaar vol ellende eindelijk een succes kan behalen, blijf je natuurlijk niet thuis op de bank zitten. En dus verzamelde zich meer dan 50 man bij Woudestein. Het commentaar van ESPN (over ‘voor de fans’ gesproken…) op een speaker en de pot op schermpjes van 14 bij 7 centimeter.

Walk in the park tegen MVV

Voor het eerste fluitsignaal wordt een groepje van drie – waarvan twee uit hetzelfde huishouden – al gewezen op verboden groepsvorming en de pot is nog geen drie minuten onderweg als de politie het genoeg vindt. De tramhalte bij het stadion is hen te dichtbij. Iets met groepsvorming, Corona en een schijnbaar risicogebied vol vuurwerk. Waar met zaklampen naarstig naar wordt gezocht in de bosjes.
Oftewel: wegwezen, voordat andere dingen zullen gebeuren. Overal behalve hier is prima, schijnt. Zo ook het park op nog geen 100 meter verder. Dan maar picknicken, dus.
Voetbal is er voor de fans, maar niet in Nederland
Livescore gaat af. 1-0 Thijs Dallinga. Anderhalve minuut later komt de goal dan eindelijk ook door op de vertraagde EPSN-stream. Hetzelfde bij de 2-0. Zowel op als naast het veld lijkt het dus een walk in the park te worden. Zij het niet dat een kundig eigen doelpunt nog voor spanning zorgt.
Een flinke vuurwerkpot wordt afgestoken in het park als de play-offplek definitief binnen is. Voor het stadion lijkt de politie te zijn bijgedraaid en zijn het stewards die de boel overnemen. Terwijl één van die stewards een lied inzet, schijnt het dat er in Oss nog gewoon wordt gevoetbald en het 1-1 is geworden.

Supporters en spelers vieren periodekampioenschap

Huh? Flikt Excelsior het nu ook nog gewoon om periodekampioen te worden?!
Even later komen de kersverse periodekampioenen aanrennen. Een hek scheidt de Kralingse helden weliswaar van de fans, maar het feest kan én mag gevierd worden. Zelfs de rookbommen worden plots gedoogd.
Tweehonderd man stond er, zou Thijs Dallinga later die avond zeggen bij ‘Langs de Lijn’. In realiteit was het factor drie minder. Iets te enthousiast, verblind door de rook waarschijnlijk. Of tegelijkertijd nog bezig met het tellen op hoeveel doelpunten hij nu weer staat.
Het is leuk geweest, zegt de steward die het lied inzette, een paar minuten nadat de spelers weer zijn verdwenen. We hebben ons feest gehad, dus tijd om naar huis te gaan.
In Kralingen is laten zien dat dit ook gewoon zónder gedoe kan. Dus laat het stadion maar weer vol zitten voor het volgende feest. Want Eredivisie, Excelsior komt eraan!
In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %