Voetbal in Nederland

De charme van het bekervoetbal: Excelsior-Vitesse kwam een klein beetje in de buurt

De charme van het bekervoetbal is dit seizoen ver te zoeken. In de eerste rondes misten we de vele honderden toeschouwers langs de amateurvelden, nu in de kwartfinales missen we de vele duizenden supporters op de tribunes. De beker is normaal gesproken het toernooi waarin kleine clubs groot kunnen zijn. Het toernooi waarin alles kan gebeuren, en je nergens raar van op moet kijken. Met een besneeuwd veld, pyro en een eerstedivisionist die het een eredivisionist klap lastig maakte kwam Excelsior-Vitesse dinsdagavond een klein beetje in de buurt van die charme. 

Foto header: waterwegsport.nl

Het is altijd weer mooi om te zien: eerstedivisionisten die ver komen in de beker. Naast de Klassieke Top 3 en eredivisionisten Vitesse, Heerenveen en VVV bereikten twee clubs van het tweede niveau dit seizoen de kwartfinales: NEC en Excelsior. Laatstgenoemde mocht het afgelopen dinsdag in eigen huis opnemen tegen Vitesse. Het enige voordeel van kunstgras lijkt dat sneeuw gemakkelijk te verwijderen is. Nou ja, gemakkelijk…

Shovel

Het leek er namelijk even op dat de wedstrijd geen doorgang zou kunnen vinden. Maar met een team van vrijwilligers en een door een sponsor beschikbaar gestelde shovel is het toch gelukt: Excelsior-Vitesse zou worden gespeeld. “We hebben erg hard gewerkt met z’n allen”, vertelde Dennis van der Neut (Excelsior) aan Rijnmond. Dinsdagmorgen begonnen ze met vijftien man aan het voetbalklaar maken van het veld. Om vier uur ’s middags was de mat gereed voor het bekerduel.

 

Foto’s: Excelsior

Pyro

“Ik denk dat Vitesse het moeilijk krijgt: 2-1 voor Excelsior”, besloot van der Neut tegen het lokale medium. Zijn club hield het ruim negentig minuten vol, maar zou in blessuretijd alsnog onderuit gaan.Vitesse dacht in de zeventigste minuut al op voorsprong te komen. Het leverde een opmerkelijk moment met de VAR op: het doelpunt zou niet worden geteld. Maar dat doet er allemaal niet toe. Belangrijker is dat er nog een lekkere pyro plaatsvond. Dat mag ook wel, als je als eerstedivisionist de kwartfinales van de beker bereikt. Hopelijk heeft Excelsior, ondanks het door het coronavirus kleurloze seizoen, van het bekertoernooi genoten.

Foto’s: waterwegsport.nl

Boy de Haan
Heeft een voorliefde voor kleine dorpsclubs, stokoude tribunes en bomvolle uitvakken. Hoopt dat kunstgras ooit in zijn geheel zal verdwijnen.

Reageren is niet mogelijk.

0 %