België is bezaaid met lost grounds en als je goed zoekt, kan je absolute pareltjes vinden. Duitsland kan er verder ook wel wat van. Maar in Nederland is dat aantal een pak lager. Toch zijn er enkelen te vinden. Zo ook in Oosterhout.

Geboren uit een fusie

Oosterhout telt wel meerdere clubs, waarvan VV TSC Oosterhout ongetwijfeld de beste resultaten heeft gehaald. Maar daarnaast is er ook nog het huidige VV SCO. Die ploeg ontstond in 1935 na een fusie tussen VVO (Voetbal Vereniging Oosterhout) en Juliana. Er is echter weinig bekend over die twee clubs. De nieuwe naam werd Rooms-Katholieke voetbalvereniging Sport Centrale Oosterhout. Oftewel RKvvSCO.

De gekende resultaten gaan terug tot in 1941, maar laten duidelijk zien dat de amateurvereniging zich hoofdzakelijk in de derde en vierde amateurklasse van het zondagvoetbal bevond. Van 1978 tot 1981 lijkt het alsof ze even uit competitie waren. Er zijn immers geen resultaten terug te vinden. Maar daarna waren ze weer gewoon terug. En met resultaat want verschillende keren haalden ze ook de tweede amateurklasse.

Verloren tribune

Sinds 1997 had de ploeg ook een team in de zaterdagreeksen. Tot 2019 werden de twee gecombineerd, maar sindsdien is VV SCO enkel in de zaterdagcompetitie actief. En dat zijn ze in Sportpark De Elskens. Voordien speelden ze nog in Sportpark Paterserf. Maar waar het voor hen echt begon was op een terrein nabij de Koppelpaarden aan de Veerseweg. Een terrein dat voordien al door Juliana werd gebruikt.

In 1940 werd een bouwaanvraag ingediend voor een nieuwe complex en amper een jaartje later werd dat al ingewijd. Eindelijk beschikte de ploeg over een tribune, en eentje die zeker gezien mocht worden. Jammer genoeg raakte de tribune sinds begin jaren 60 meer en meer in verval. Zeker na hun verhuis naar Sportpark Paterserf in 1974. Ondanks pogingen deze tribune alle eer aan te doen (in 1999 kwam het terecht op een monumentenlijst met als oorspronkelijke functie “stadion”), toch lijkt het erop dat dit vroeg of laat helemaal gaat verdwijnen.

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.