Voetbalsupporters

Vak-P schakelt advocaat in voor kaarten Go Ahead Eagles uit

Aankomend weekend staat de derby tussen FC Twente en Go Ahead Eagles op het programma. Een altijd lekker Overijssels onderonsje dat helaas wordt ontsierd door een beslissing van beide clubs om Vak-P te weren uit het uitvak. Die beslissing lijkt echter niet helemaal netjes te zijn verlopen, waardoor Vak-P nu via een advocaat kans ziet haar rechtmatige plek in het uitvak op te eisen.

Dat het vorig jaar onrustig was bij de wedstrijd zou namelijk nooit een aanleiding moeten zijn om een hele groep te weren. Een beslissing die eerst leek te zijn gemaakt door de lokale driehoek, maar bij nader onderzoek op initiatief van beide clubs bleek te zijn gemaakt. Een buitenproportionele beslissing zonder juridisch gegronde redenen. De supporters schakelen daarom nu een advocaat in om het verbod terug te draaien, zo laat Vak-P weten in een uitgebracht statement

Statement Vak-P

Het begint een zorgelijke trend te worden in Nederland. Na de discriminerende maatregelen vanuit Utrecht, door maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar te stellen aan Vak-P (of doelgroep-supporters zoals het later gecorrigeerd is), voor de wedstrijd van Utrecht – FC Twente, lijkt Eagles een volgende actie in de lange rij van doelmatig supporters pesten en bewust een selectieve groep supporters uitsluiten. Collectieve straffen over reeds uitgedeelde stadionverboden, onacceptabel! Des te meer omdat nog geen half jaar terug tijdens een evaluatiegesprek met de club, gemeente en politie werd beaamd dat we in Nederland te makkelijk overstappen op het collectief straffen.

Een kleine terugblik: Ruim een week geleden is ons mede gedeeld dat Vak-P niet welkom is bij de uitwedstrijd van FC Twente op zondag 03-12 in Deventer. Navraag bij de veiligheidsafdeling van onze eigen club leert dat dit besluit is genomen door de lokale driehoek. Of toch niet… Nadat onze advocaat contact heeft gezocht met de gemeente Deventer, blijkt dat het besluit om Vak-P te weren is genomen door de beide clubs.

Na onderling gegooi met modder en wijzen over en weer (Waar hebben we dat dit seizoen nog eerder gezien) blijkt dat de beslissing om Supportersvereniging Vak-P te weren buitenproportioneel is en blijkt er toch nog een opening te zijn om ons toe te laten. Vooral omdat niemand ineens zijn verantwoordelijkheid pakt en met juridisch gegronde redenen kan komen om ons uit te sluiten! Daarom eisen wij alsnog de 100 kaarten op, waar wij als vereniging recht op hebben! We laten ons graag informeren hoe FC Twente dit onrecht gaat corrigeren.

Laten we hopen dat via deze weg de supporters krijgen waar ze recht op hebben. Het moet eens afgelopen zijn met het collectief weren van supporters. Via deze weg zullen we eens zien hoe rechtsgeldig dat allemaal werkelijk is. Goed om te zien dat de supporters van FC  Twente zich niet neerleggen bij deze belachelijke beslissing. Hup Vak-P!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %