Voetbal in Duitsland

Vaarwel Dreisamstadion

SC Freiburg nam afgelopen weekend afscheid van hun geliefde Dreisamstadion om het in te ruilen voor een moderne bak aan de rand van de stad.

Het stadion, dat bekend staat om de prachtige ligging tussen de stad, rivier (de Dreisam) en het Zwarte Woud is na 67 jaar niet meer. Vele generaties supporters van Freiburg groeiden er op en werden er oud.

Afgelopen zondag speelde de club haar 360e wedstrijd in de Bundesliga in het stadion en dat was meteen de laatste keer. Gelukkig werd de wedstrijd tegen Augsburg afgesloten met een mooie 3-0 overwinning om het afscheid toch net even iets mooier te maken.

Christian Streich zingt clublied Freiburg

Na afloop van het duel klom trainer Christian Streich de tribune op om daar tussen de ultras het clublied  “Im Dreisamstadion, hier sind wir zuhaus” ten gehore te brengen.

https://www.youtube.com/watch?v=bw693JvmfSk&ab_channel=Freiburger

https://twitter.com/scfreiburg/status/1442185054122176515

Freiburg gaat de wedstrijden vanaf nu spelen in het Europa Park-Stadion (vernoemd naar een pretpark) en ondanks dat het nooit zal kunnen tippen aan rottende staantribunes, ziet het er voor nieuwbouw vooral van binnen nog wel aardig uit.

[foto’s via Pro Shots / Imago]

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %